Največja napaka pri kuhanju špargljev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Začela se je sezona špargljev. Jih znate pravilno pripraviti?
Oglej si celoten članek

Najbolj pogosta napaka pri kuhanju špargljev je ta, da jih kuhamo v preveliki količini vode, zaradi česar izgubijo vitamine in dragocene hranilne snovi. Poleg tega so tudi manj okusni ...

Šparglje kuhajte v ponvi in ne v loncu. V ponev nalijte le toliko vode, da prekrije beluše. Bele šparglje kuhajte približno 12 minut, zelene pa le osem.

Mnogi tudi ne vedo, da zelenih špargljev ni treba olupiti, vsaj ne celih. Olupite le spodnjo tretjino. Ali so šparglji sveži ali ne, lahko ugotovite z zelo enostavnim trikom. Špaglje drgnite drug ob drugega – če zaslišite cvileč zvok, so sveži. Šparglje lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Prej jih je treba sicer olupiti. Še zamrznjene dajte v vrelo vodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.