Največje napake med kuhanjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vas zanimajo najpogostejše napake, ki jih navadni smrtniki delamo za štedilnikom?
Oglej si celoten članek

Ali mogoče mislite, da dobro kuhate, ker znate uporabljati začimbe? Možno je, da prav vi počnete amaterske napake. Lastnik restavracije v kitajskem Sečuanu Johnathan Law je opozoril na najpogostejše napake, ki jih ljudje počnejo za štedilnikom.

Preveč začimb

Dober obrok mora imeti največ tri do štiri osnovne okuse, ki so jim lahko dodane tudi arome. Če jih dodate preveč, lahko zmedete brbončice, začimbe, ki želite, da se jih okusi, pa izgubijo svoj namen.

Ni dovolj vroče

Če hrano pečete ali cvrete, morate poskrbeti, da je ponev dovolj vroča. Za vok je na primer priporočljiv čas segrevanja sedem minut.

Ne uporabljate termometra

To napako večinoma delajo vsi amaterski kuharji. V 99-ih odstotkih jed v pečici ni izpadla tako, kot bi mogla, razlog za to pa je, da niste uporabili termometra.

Preveč tekočine

Dodajanje preveč tekočine med kuhanjem je lahko usodna napaka, saj hrana izgubi okus. Napaka je ta, da meso plava v vodi in se dobesedno kuha, namesto da bi se peklo.

Moka je lahko vaš sovražnik

Da bi zgostili omako, ljudje velikokrat dodajo moko, vendar pazite - za bolj gosto omako so dovolj že samo dve ali tri žlice moke na skodelico tekočine. Potreben je tudi čas, da se omaka zgosti. Če boste moke dodali preveč, bo na koncu omaka zrnata in brez okusa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.