Največji kraljevi škandali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Čeprav se morajo vedno obnašati karseda vzorno in po protokolu, marsikateremu članu kraljevih družin to ne uspeva. Preverite, kdo vse je poskrbel za prave škandale.
Oglej si celoten članek

Kadar se kdo iz kraljevine pojavi na naslovnicah tabloidov, vemo, da je nekaj ušpičil, in tem kraljevim glavam danes namenjamo zgornjo galerijo. Škandalov se je skozi leta nabralo že toliko, da je čisto verjetno, da smo celo kakšnega pozabili ...

  • Avgusta predlani je bil največji hit princ Harry, ki se je med žuriranjem v Las Vegasu pokazal v vsej svoji goloti, fotografije pa so obkrožile svet. Vest je navadne smrtnike v nasprotju s kraljico skrajno zabavala. A to ni bil edini primer, ko je osramotil svojo babico. Leta 2005 se je našemil v nacista, leta 2009 pa se je moral opravičiti za rasistično izjavo. Nekega vojaka je poklical "paki" ter s tem užalil Pakistance in Indijce.
  • Švedski princ Carl Philip je za škandal poskrbel pred štirimi leti, ko je svoje dolgoletno dekle zamenjal za manekenko za spodnje perilo Sofio Hellqvist. Prinčeva mama, kraljica Sylvia, dolgo ni odobravala zveze, a se je kasneje sprijaznila s sinovo izbiro.
  • Za vsaj dva škandala je odgovoren tudi knez Albert. Ta ima dva nezakonska otroka, ki ga ne bosta nikoli nasledila na prestolu. Zdaj je poročen s princeso Charlene, na katero menda močno pritiska, naj mu končno rodi legitimnega naslednika.
  • Tudi njegova sestra, princesa Stéphanie, si ni čisto na jasnem glede razmerij. Posteljo so ji med drugim greli francoski dirkač Paul Belmondo, igralca Anthony Delon in Rob Lowe ter telesni stražar Daniel Ducruet, s katerim je dobila tudi dva otroka.
  • Nismo še opravili z monaškim dvorom. Stéphanijin nečak Pierre Casiraghi je pred dvema letoma pristal v bolnišnici, ker se je v nekem pariškem klubu spustil v prepir s poslovnežem Adamom Hockom. Vse skupaj se je končalo s telesnim napadom, Pierre pa trdi, da je Hock začel pretep.
  • Vsi seveda vemo za škandal princa Charlesa, ko je še v zakonu s princeso Diano ljubimkal s Camillo Bowles. To je bil tudi vzrok za ločitev od nje. Leta 1992 so v javnost pricurljali intimni posnetki telefonskega pogovora Camille in Charlesa, ki so nastali, ko je bil še poročen s princeso Diano. Med pogovorm naj bi Charles Camilli rekel, da bi bil rad njen tampon.
  • Španski kralj Juan Carlos naj bi imel hude težave z zvestobo svoji ženi, kraljici Sofiji. Imel naj bi celo četico ljubic, kar je menda postalo že javna skrivnost.
  • Yorški vojvoda Andrew trenutno polni tabloide zaradi ljubimkanja s hrvaško manekenko Moniko Jakišić, ki so jo pred tem povezovali z Georgeom Clooneyjem. Paparaci so ju že ujeli med romantično večerjo, fotografije pa so takoj preplavile Otok.
  • Nadaljujmo z Andrewevo bivšo ženo Sarah Ferguson. Ta se je, še preden se je ločila, brez nedrčka sončila ob bazenu. Nič spornega, če ji ne bi družbe delal finančnik John Bryant, ki ji je z največjim apetitom sesal prste na nogah.
  • Tudi Kate Middleton je v britansko kraljevo družino prinesla škandal. Njen stric Gary Goldsmith je na naslovnice časnikov prišel leta 2009, ko je nekemu novinarju ponudil kokain in prostitutke, njena sestrična pa je striptizeta.
  • Sophie Wessex, ženi britanskega princa Edwarda, je nekoč prav tako "spodletelo". Okoli jo je prinesel neki novinar, ki se je v njenem podjetju za odnose z javnostmi izdajal za stranko. Sophie se je za trenutek spozabila in začela udrihati po svoji tašči in drugih članih kraljeve družine. Novinar je vse posnel in tonski posnetek objavil.
  • Nismo še končali z britanskimi kraljevimi škandali. Princ Philip, kraljičin mož, je že večkrat izjavil kaj nepremišljenega in s tem povzročil val zgražanja. Med drugim je kenijsko domorodko vprašal, ali je ženska. Legendarna je tudi njegova izjava o največjem problemu Londona – to naj bi bili turisti. Britanskim študentom v Aziji pa je svetoval, naj se hitro poberejo domov, da ne bodo dobili poševnih oči.
  • Tudi princu Williamu se kdaj zalomi. Nedavno je udaril mimo, ko je imel govor o zaščiti živali, medtem ko se je sam vikend pred tem odpravil na lov za divjimi medvedi.
  • Za škandal na norveškem dvoru pa je pred več kot desetletjem poskrbel princ Haakon, ki si ji za ženo izbral dekle iz ljudstva. To sicer še nikogar ne bi zmotilo, če ne bi bila Mette-Marit dekle z divjo preteklostjo. Poleg tega, da je bila mati samohranilka, je kraljevino in ljudstvo motilo dejstvo, da je oče njenega sina sedel v zaporu zaradi drog, sama pa naj bi se v mladosti navduševala za rave sceno, kjer drog ni manjkalo. A ljubezen je prevladala in Mette-Marit je med Norvežani sedaj zelo priljubljena.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.