Namesto soje lubrikant

Foto: Žurnal24 Svoje težave zaupajte ginekologu, saj vam bo znal najbolje svetovati. (Foto: Shu
Suha nožnica? Fitoestrogeni ne pomagajo, učinkoviti so estrogen in lubrikanti.
Oglej si celoten članek

"Opevani prehranski dodatki na bazi soje niso učinkoviti pri preprečevanju ali blaženju simptomov atrofičnega vaginitisa (pordelost in suhost nožnice), čeprav vsebujejo rastlinske estrogene," pravi dermatovenerologinja Metka Adamič. Kljub temu je ženskam s to težavo, ki je še posebej izrazita v menopavzi, na voljo veliko učinkovitih pripravkov.

V lekarni za 10 evrov. Gele, razpršila in vaginalne globule, namenjene lajšanju težav s suho nožnico, lahko v lekarni dobite brez recepta, zanje pa boste odšteli okrog 10 evrov.

V menopavzi estrogen
"Ženska, ki ima omenjene težave, se praviloma dogovori z ginekologom za najustreznejši način nadomeščanja estrogena. Na voljo so oralne tablete, kreme za lokalno nanašanje ali vaginalni obroči," pojasnjuje Adamičeva.

Pri spolnosti lubrikant
Suha nožnica povzroča največ težav pri spolnih odnosih, a se jim zaradi tega ni treba odreči. Raje se odpravite v lekarno ali erotično trgovino po lubrikant, s katerim bodo težave izginile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.