Namig za večjo plodnost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nova raziskava je pokazala, da vsakodnevno uživanje jogurta izboljša kvaliteto spermijev in poveča plodnost pri moških.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki so jo sicer na miših naredili na Tehnološkem inštitutu Massachusetts, bo verjetno razveselila vse, ki načrtujejo naraščaj. Strokovnjaki so odkrili, da so miši moškega spola, ki so jih vsak dan hranili z jogurtom, dobile večje testise in kvalitetnejšo spermo. Tisti, ki so vsak dan uživali jogurt, so svoje partnerice oplodili hitreje, imeli pa so tudi večje potomstvo od tistih, ki jogurta niso uživali.

Avtorji raziskave pravijo, da je to dobra novica za vse pare, ki se trudijo z zanositvijo, saj so z raziskavo le še dodatno potrdili vpliv probiotikov na izboljšanje kvalitete sperme pri ljudeh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.