Namigi za dober prvi vtis

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste kdaj spoznali koga, ki ga po prvem srečanju niste več želeli videti? In kaj si o tem človeku mislite danes?
Oglej si celoten članek

Prvi vtis je težko popraviti, zato upoštevajte nekaj namigov, na kaj morate biti pozorni, ko spoznavate nove ljudi:

  • Iskren nasmeh je vedno prava odločitev, saj daje vtis dostopnosti in občutek zadovoljstva. Vendar ne pretiravajte z "narejenimi" nasmeški, ki so resnično odbijajoči.
  • Ko se rokujete, roko sogovornika močno stisnite. Govorica telesa je zelo pomembna. Močan stisk roke pove, da ste samozavestna in odločna oseba.
  • Redno skrbite za osebno higieno in ne nosite oblačil z madeži. Zanemarjenost ni ravno na vrhu lestvice želenih lastnosti.
  • Med pogovorom stojte vzravnano in sogovornika vedno glejte v oči.
  • Poslušajte, kaj vam sogovornik govori. Glavo lahko narahlo nagnete v stran in nekajkrat prikimate. Pretiravanju se raje izogibajte.
  • Med pogovorom večkrat ponovite sogovornikovo ime, tako bo dobil občutek, da ste pozorna oseba.
  • Bodite to, kar ste, ne pretvarjate se, da ste drugačni, kot ste v resnici.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.