Napad skozi oči slovenskega slikarja

Foto: Branko Suhy, Narodni muzej Slovenije
Foto: Branko Suhy, Narodni muzej Slovenije
Ob 10. obletnici napada na ameriška trgovska centra je svojo zbirko slikarskih del v Narodnem muzeju Slovenije na ogled postavil slikar in grafik Branko Suhy. Ogledate si jih lahko do 23. oktobra 2011.
Oglej si celoten članek

Slikar in grafik Branko Suhy, redni profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, je umetnik svojega časa. Svetovnih sprememb namreč ne spremlja samo kot opazovalec, temveč v svojih delih tudi angažirano upodablja pomembne dogodke.

Pred usodnim 11. septembrom 2001 je nekaj časa preživel v New Yorku, zato so se ga katastrofalni dogodki globoko dotaknili in pretresljive podobe New Yorka - mesta, ki ga pozna in ima rad - so njegov osebni odziv nanje.

Suhyjev izjemen opus, posvečen tej tragediji, priča o obstoju in nesprejemljivosti velikanskega zla.

Cena vstopnice za odrasle je tri evre, za učence, dijake, študente in upokojence pa 2,5 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.