Napad svetovnih velesil

Foto: Žurnal24 Mercedes C razred karavan
Nemška avtomobilska podjetja dobivajo vse večjo svetovno konkurenco. Vsak deveti avtomobil, ki vozi po Zemlji, je narejen v Nemčiji, do leta 2012 pa bo imel oznako Made in Germany vsak deseti avtomobil.
Oglej si celoten članek

Po raziskavi, ki jo je pripravila analitska hiša Ernst&Young, bo prodaja nemških avtomobilov v svetu v prihodnjih letih upadla, vendar bodo nemška podjetja pri prodaji najbolj luksuznih avtomobilov še imela prvo mesto.

Glavni krivci za padec nemškega dela na svetovnem avtomobilskem trgu so Kitajska, Indija in Rusija, države, kjer avtomobilska proizvodnja raste najhitreje. Po ocenah analitske hiše Ernst&Young se bo v državah v razvoju, predvsem na Kitajskem in v Indiji, povpraševanje po majhnih, poceni avtomobilih močno zvišalo, medtem ko bo v razvitih državah vse več povpraševanja po boljših, varnejših vozilih.

Nemški proizvajalci avtomobilov najvišjega razreda so avgusta znova zabeležili rekordno rast prodaje, predvsem zaradi večje prodaje v ZDA in Aziji. Največjo rast je avgusta v primerjavi z enakim lanskim mesecem imel BMW, in sicer 12,9 odstotka na 99.975 vozil. Sledi Mercedes z 8,7-odstotno rastjo na 96.200 avtomobilov in Audi (4,2 odstotka na 66.400 vozil).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.