Napaka, ki jo delate pri pripravi mesa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ali pred peko ali kuho meso vedno sperete pod vodo? Napaka, pravijo ameriški mikrobiologi.
Oglej si celoten članek

Če mislite, da je spiranje mesa pod tekočo vodo pred pripravo nujno, se motite. Mikrobiologi z ameriške univerze Drexel pravijo, da na ta način bakterije z mesa le razpršite po umivalniku, kuhinjskemu pultu in sebi. Zaradi tega bi bilo potrebno umivalnik z okolico po pranju mesa vedno razkužiti, kar pa verjetno ne počnete. Namesto pranja zato meso raje obrišite s kuhinjskimi papirnatimi brisačkami.

Bojazni, da bi se zaradi tega, ker mesa pred pripravo ne sperete pod vodo okužili, ni, razlagajo mikrobiologi in dodajajo, da toplotna obdelava na mesu uniči potencialne bakterije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.