Napake, ki kvarijo vaš videz

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zakaj se vam lasje hitro mastijo, zakaj je tako težko oblikovati obrvi? Lepotne navade je težko spremeniti, a običajno so ravno navade krive za to, da končni rezultat ni takšen, kakršnega si želimo.
Oglej si celoten članek

Če niste zadovoljne s svojim videzom, je težava bržkone v vaši navadi in lepotnem ritualu, ki ga je težko opustiti. A že majhne spremembe lahko delajo čudeže in izboljšajo vaš videz.

Takojšnji nanos pudra na kremo

V skoraj vsaki modni reviji lahko preberete, da morate pred nanosom tekočega pudra kožo navlažiti s kremo, a pozabljajo na ključno stvar. Pudra ne smete nanesti takoj, temveč morate počakati, da se krema vpije v vašo kožo. V nasprotnem primeru krema ostane na površini, s čimer se tekoči puder ne bo razporedil enakomerno, poleg tega pa ne bo tako obstojen, kot bi si želeli.

Boljši način: po nanosu kreme počakajte nekaj minut, če pa se vam mudi, kremo hitro posušite s papirnatno brisačo.

Oblikovanje obrvi preblizu ogledala

Kadar se preveč osredotočimo na vsako dlačico, ki nas moti, in hkrati uporabljamo ogledalo, ki nas še dodatno poveča, je rezultat lahko katastrofalen. Tako namreč pozabimo na celotno obliko obrvi, na koncu pa se lahko sploh ne ujemata.

Boljši način: za začetek se postavite pred večje ogledalo. Potem se odmaknite za dva koraka in si dobro oglejte obliko vašega obraza in obrvi. Te morajo biti v skladu z obrazom. Nato se približajte ogledalu in začnite s puljenjem. Ko boste odstranili nekaj dlačic, se spet odmaknite in preverite simetrijo. Postopek večkrat ponovite.

Balzam za lase po celem lasišču

Če balzam nanašate tako kot šampon, delate napako. Balzam je treba nanesti le na konice las in nikakor ne na lasišče, saj je las tam najbolj zdrav, konice pa so običajno najbolj izsušene in poškodovane. To še posebej velja za naravno tanke lase. Balzam na korenu lasu je popolnoma odveč, lasje bodo hitreje mastni, poleg tega bo šlo veliko balzama v nič.

Boljši način: balzam nanesite od višine ušes navzdol. Tako bodo vaši lasje pridobili volumen, polega tega pa vam jih ne bo treba tako pogosto umivati.

Parfumiranje oblačil

To navado raje opustite, saj parfum na oblačilih pušča madeže, poleg tega pa vlakna sploh ne morejo spremeniti svojega vonja. Parfum je namenjen za uporabo na koži, na kateri skupaj z vašo  toploto in vonjem tvori dišečo celoto.

Boljši način: preden se oblečete, se s parfumom odišavite na kotičkih, kjer čutite svoj pulz. Na zapestje, vrat, za ušesi in celo za koleni. Po nanosu pa zapestij nikar ne drgnite drugo ob drugo, saj boste tako uničili molekularno strukturo parfuma.

Ne pozabite na vrat

Zelo pogosto se dogaja, da ženske pozornost posvečajo samo obrazu, medtem ko na vrat povsem pozabljajo. Koža na vratu je tanjša od kože na obrazu, zato hitreje izgubi elastičnost, prav tako pa se na vratu hitreje pokažejo znaki staranja.

Boljši način: ob nanosu dnevne in nočne kreme ter kreme za sončenje nikar ne pozabite na vrat. Vedno dobro namažite tudi dekolte, ne zapostavljajte niti rok. Še nasvet: za vrat in dekolte ne potrebujete posebne kreme, to je samo marketinška poteza. Vaša dnevna in nočna krema bosta čisto dovolj.

Krema za podočnjake

Se pogosto zbujate s podočnjaki in zatečenimi očmi? Nanje nikar ne nanašajte krem za oči. Eden od vzrokov za podočnjake in zatečene oči je namreč zadrževanje vode v telesu in preveč slane hrane. Kreme za oči pa imajo veliko sestavin, ki še dodatno pospešujejo zadrževanje vode, zato se jih izogibajte.

Boljši način: namesto kreme uporabite hladno oblogo, ki jo na oči položite za 10 do 15 minut. Če pa so vaše oči zatečene in rdeče v pomladnih mesecih, obiščite dermatologa, saj je možno, da imate alergijsko reakcijo na cvetni prah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:20 30. Avgust 2011.

    Jaz uporabljam izdelke Subrine in težav z lasmi nimam, do sedaj katerokoli bravo sem izbrala vedno sem dobila kombinacijo ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.