Napotki, kako izrezljati bučo

Foto: Reuters noč čarovnic Foto: Reuters noč čarovnic Foto: Reuters noč čarovnic Foto: EPA noč čarovnic Foto: Shutterstock noč čarovnic Foto: Shutterstock buča
Ste balkon, teraso ali vrt že okrasili s z bučami? Ponujamo nekaj namigov, kako jih izrezljati.
Oglej si celoten članek

Predpriprave

Izbrano bučo po potrebi nežno očistite s ščetko in vlažno krpo, nato na vrhu okoli peclja s flomastrom narišite krog in ga izrežite z nožem. Izrezan krog bo služil kot pokrov buče, skozi katerega boste bučo očistili in vanjo vstavljali prižgane svečke, zato naj bo ta dovolj velik.

Čiščenje

Pomembno je, da notranjost buče dobro očistite. To boste najlažje naredili kar z roko, ki jo po želji zaščitite s plastično rokavico. Ostanke s sten buče postrgajte z žlico.

Naj bo strašna

Na pripravljeno bučo s flomastrom narišite skico, po kateri boste bučo izrezljali. Oči, nos in usta naj bodo dovolj velika, prav tako drugi detajli, saj bo tako rezljanje z nožem enostavnejše. Če rezljanja buč še niste vešči, začnite kar z enostavnimi trikotniki. Uporabite nož, ki je dovolj močan, oster in velik.

Za tiste, ki rezljanje že obvladate

Tisti, ki ste pri rezljanju buč že zelo spretni, se preizkusite še ve drugih tehnikah. Poigrajte se s teksturami, ki so ob soju svečk lepo vidne in nekatere dele le postrgajte z nožkom za rezljanje linoleja ali z manjšim kuhinjskim nožem.

Za piko na i

Buča bo še lepša, če jo boste na koncu premazali z nekaj kapljicami olja, ob večerih pa ne pozabite v njih prižgati svečke.

Nekaj idej za jesenske okrasitve z bučami poiščite v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.