Naravna čudesa Južne Afrike

Foto: Žurnal24 Rt dobrega upanja so konec 15. stoletja poimenovali portugalski pomorščaki. (Fot Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Svet bo od 11. junija do 11. julija gledal Južnoafriško republiko – krivec bo svetovno prvenstvo v nogometu. A mimo lepote juga Afrike ne bo šlo.
Oglej si celoten članek

Oči mnogih, ne le zaljubljenih v nogomet, so v Južno Afriko uprte že zdaj. Država na jugu afriške celine se je v zadnjih tednih zaradi svetovnega nogometnega prvenstva znašla skoraj na vsakem spisku držav, ki jih je leta 2010 treba obiskati. Mediji in nogometni navdušenci razpravljajo o visokih cenah poletov v Južno Afriko in cenah tamkajšnjih hotelov (britanski mediji te dni pišejo, da so cene hotelskih sob za čas nogometnega prvenstva že ta hip petkrat višje kot sicer), poznavalci svetujejo, kaj si v deželi poleg nogometnih tekem še ogledati ... In Južna Afrika si vsekakor zasluži ogled tudi brez nogometa, kar potrjuje podatek, da je najbolj obiskana država subsaharske Afrike.

Naravne lepote dežele z burno in velikokrat krvavo zgodovino so namreč skoraj neverjetne. Južna Afrika, ki jo oblivata Atlantski in Indijski ocean (srečata se pri rtu Agulhas, a najbolj znan južnoafriški rt je Rt dobrega upanja), ima manj ekstremne podnebne razmere kot velika večina afriških držav in na skrajnem jugozahodu dežele klima spominja na sredozemsko, kar dokazuje tudi vinska trta. Bogastvo živalskih in rastlinskih vrst, nacionalni park Kruger, Zmajeve gore, slovita Mizasta gora (Table Mountain), puščava Kalahari in polpuščavski Karoo je le nekaj največjih naravnih znamenitosti, a Južna Afrika ponuja še veliko, veliko več. V velikansko deželo, kjer pa družbene razmere še zdaleč niso tako idilične kot naravne lepote, pokukajte v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.