Naravna sredstva proti znojenju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tudi z naravnimi sredstvi lahko zmanjšate znojenje.
Oglej si celoten članek

Znojenje je zdravo, saj telo z znojenjem zmanjšuje telesno temperaturo, poleg tega pa se iz telesa na ta način izločajo strupi. Žal pa je znojenje, če gre za prekomerno, lahko tudi zelo nadležno.

Ublažimo ga lahko na različne načine, med drugim tudi s posegi, kot je kiretaža žlez znojnic. Težave pa se lahko lotite tudi z naravnimi sredstvi.  

Jabolčni kis
Jabolčni kis deluje kot naravni dezodorant, saj uničuje bakterije. Dovolj bo, če enkrat na dan – pred spanjem - z blazinico, ki ste jo namočili v mešanico vode in kisa (1:2), obrišete predel, na katerem se znojite. 

Soda bikarbona
V posodico z zelo malo vodo dajte ščepec sode bikarbone, zmes nato z vlažnimi prsti nanesite pod pazduho. Ko se posuši, s papirnato brisačo odstranite ostanek prahu. 

Črni čaj
Črni čaj vsebuje tanin, ki deluje kot antiperspirant. Polovico skodelice napolnite z vročo vodo in v njej namočite vrečko črnega čaja. Po eni minuti jo odstranite. Pustite, da se malce ohladi, nato pa jo položite pod pazduho oziroma na katerikoli drug del telesa. Pustite delovati 5 minut. 

Limona
Sok limone uničuje bakterije, zato deluje kot naravni dezodorant. Polovico limone položite na del telesa, na katerem se pretirano znojite, in pustite učinkovati med 15 in 30 minut, nato ta del sperite z vodo.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.