Naravno nad kašelj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ananasov sok je cenejši in učinkovitejši od sirupa proti kašlju.
Oglej si celoten članek

Da ananasov sok pospešuje presnovo, je znano že dalj časa. Mnogi pa ne vedo, da je tudi zelo učinkovito zdravilo proti kašlju. Pravijo, da pomaga pri izkašljevanju, blaži pa tudi bolečine v grlu. Vsebuje namreč encim bromelain, ki deluje protivnetno in uničuje viruse ter blaži okužbe.

V študiji, ki je bila objavljena leta 2010, so strokovnjaki ananasov sok vzeli pod drobnogled. Ugotovili so, da v kombinaciji s poprom, soljo in medom iz pljuč kar petkrat hitreje odstranjuje sluz kot običajni sirup proti kašlju.

Za pripravo "čudežnega napoja" potrebujete eno skodelico ananasovega soka, četrtino skodelice limoninega soka, košček ingverja (3 centimetre), eno jedilno žlico medu in pol jedilne žlice kajenskega popra. Sestavine zmešajte in tekočino tekom dneva večkrat zaužijte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.