Naravno proti bolečemu grlu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vas je začelo praskati po grlu? Vnetje preprečite z naravnimi a učinkovitimi pripomočki.
Oglej si celoten članek

Brez medu ne bo šlo

Najboljši naravni SOS za vneto grlo je med, ki pospešuje proces zdravljenja, saj deluje protibakterijsko in protivnetno. Med hkrati na požiralniku naredi zaščitni filter, zato, ko začutite praskanje v grlu, le hitro pojejte žlico medu.

Limonada in čaj

Ne pozabite na zadostno količino tekočine, če se le da, pa pijte toplo limonado in topel zeliščni čaj. Pomagala vam bo mešanica ingverjevega in timijanovega čaja. Če imate radi črni čaj, pa mu primešajte še malo cimeta, dodajte nekaj klinčkov in malo limoninega soka. Klinčki bodo zmanjšali bolečino, cimet bo poskrbel za bakterije.

Juha

Že od nekdaj velja, da kokošja juhica pozdravi vse, tudi prehlad. Ko vas boli grlo, jo brez slabe vesti posolite nekoliko bolj, saj sol pripomore k zmanjšanju vnetja. Poleg tega je juha odlična hrana za takrat, ko imate vneto grlo, saj se boste z njo izognili bolečemu požiranju trše hrane.

Slana raztopina

Vneto grlo pozdravi grgranje slane raztopine, ki jo pripravite tako, da v kozarec mlačne vode zmešate pol žličke soli. Raztopino grgrajte večkrat na dan.

Jabolčni kis

Podobno kot s slano raztopino, lahko grlo zdravite z grgranjem jabolčnega kisa, saj njegova kislost ubija mikrobe in blaži bolečino. Tudi to mešanico pripravite tako, da v kozarec mlačne vode primešate žličko kisa. Lahko pa poskusite z mešanico jabolčnega kisa in medu – žlico kisa zmešajte z žlico medu in pojejte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.