Naš glasbenik popolnoma izločen iz medijev, kaj je razlog?

Foto: MediaVibre
Foto: MediaVibre
Pravi, da njegove glasbe ne želi predvajati nobena domača radijska ali televizijska postaja …
Oglej si celoten članek

Glasbenika Gregorja Bezenška, ki ustvarja pod umetniškim imenom SoulGreg Artist, Slovenija pozna tudi kot ustanovitelja Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Skupaj z društvom in soprogo Nino vsako leto ne organizirajo le enega izmed največjih dobrodelnih koncertov, temveč so celo poskrbeli za pozitivne spremembe na področju zakonodaje. Po tragični izgubi sina, je za znani par letos posijal nov žarek upanja, Nina je namreč v veselem pričakovanju.

Kljub temu, da je Gregor eden naših najbolj priljubljenih dobrodelnežev, pa mu glasbeni svet po drugi strani ni tako zelo naklonjen. Akademski jazz kitarist, ki je študiral v avstrijskem Gradzu in deloval tudi v tujini (London, Los Angeles), med domačimi medijskimi hišami očitno ni priljubljen, kot pravi sam. 

"Moram vam sporočiti, da žal nisem bil izbran na izboru za Emo 2022. Najprej iz srca čestitke vsem izbranim glasbenikom! Glede rezultata pa moram reči, da nisem niti najmanj presenečen, da je tako, še manj pa razočaran. Kot ste tudi sami že opazili, videli in slišali, me v mojem življenju, v lastni državi, žal nikoli niso podprli v medijih, ne na radiu in ne na televiziji, kljub temu, da vsako sleherno novo pesem pošljem tako na radio kot na televizijo! Še vedno vztrajam in nikoli ne bom odnehal. Skozi glasbo že več kot dvajset let trdo delam na tem, ustvarjam in trkam na vrata, a vendar so mi bila do sedaj vsepovsod zaprta. Ampak nič hudega. Tam, kjer se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Obljubim vam, da to niso besede užaljenosti ali prizadetosti. Niti najmanj. To so dejstva. Ne boli me več, da sem iz glasbene scene popolnoma izločen ali izoliran. Vsaka, če lahko sploh temu tako rečemo, slaba stvar, je za nekaj dobra," je svojim oboževalcem te dni na Facebooku sporočil Gregor.

A kljub polenom Gregor pravi, da ga to ne bo spravilo v slabo voljo: "Danes ali ta trenutek me nič, ampak res nič ne more spraviti v slabo voljo, kaj šele potreti. Z Nino sva bila pred kratkim nagrajena z največjim bogastvom na svetu. To je vse, kar šteje. Hvaležen sem za družabna omrežja, sicer zame, kot glasbenika, verjetno ne bi nikoli v življenju slišali. Drugače pa vam sporočam, da sem na EMO poslal zelo lepo in močno pesem, ki je nastala iz moje in Ninine življenjske preizkušnje in komaj čakam, da vam jo predstavim. Naslov pesmi je LJUBEZNI NE IZDAJ. Najlepše se vam zahvaljujem za vašo izjemno podporo, ki sem je ves čas deležen."

Val 202 ga predvaja 

Žiga Klančar, urednik glasbenega programa na Valu 202, pravi, da Gregorjeve skladbe imajo v bazi in jih občasno tudi zavrtijo: "SoulGreg pri nas ni na črni listi, njegove skladbe so uvrščene v bazo in jih sem ter tja tudi zavrtimo. Prepovedi pri nas nima, drugače se niti ne bi uvrstil v bazo. Je pa odvisno od dvanajstih glasbenih urednikov, ki delajo pri nas na radiu, kaj iz te baze uvrstijo v program. Poleg tega smo njegovo zadnjo ploščo predstavili tudi v polurni oddaji Na sceni."

Tomaž Čop, glasbeni urednik na Radiu 1 prav tako pravi, da Gregorja nimajo na črni listi in da kaj takega pri njih ne obstaja: "SoulGrega imamo v bazi, a ni na redni play listi. Na listo uvrstimo skladbe, ki ustrezajo formatu. Vso glasbo testiramo in smo glede tega zelo striktni. Imamo nek rotacijski sistem, ki je zelo dodelan in zapleten. Ne delamo razlik me slovenskimi in tujimi izvajalci, tako kot SoulGreg, se zgodi, da v format ne pridejo tudi npr. Sopranos, Luka Basi, Dua Lipa ali Ed Sheeran. Midva s SoulGregom sva kolega in na dobri vezi, težav z njim nimamo in tudi nimamo črne liste. Nikoli nikomur ne rečemo, da ga ne bomo vrteli. Smo pa zelo striktni glede tega, kaj vrtimo, smo le komercialni radio in vrtimo tisto, kar poslušalci radi slišijo."

Sicer pa je SoulGreg pred prazniki oboževalce presenetil z novo božično skladbo, ki ji lahko prisluhnete spodaj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:23 1. Januar 2022.

    Te pesmi pa si res ne predstavljam na radiu. Zoprna za poslušat, on se neki matra, da spravi vse besede …

  • 23:49 29. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 23:17 29. December 2021.

    Glasba SoulGrega Artista je zame zelo visoko cenjena in spoštovana. Ko sem sam bil na koncertu v Križankah, sem ob …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.