Naša pisateljica po ločitvi sprijaznjena z dejstvom, da bo ostala sama

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Trenutno preživlja težke trenutke …
Oglej si celoten članek

Nina Kosmač, vnukinja Cirila Kosmača, ki tudi sama hodi po umetniški poti svojega slavnega dedka, jespregovorila o svoji ljubezenski bolečini. 

"Mislim, da sem samska (oziroma ločena), ker sem tako nemogoča, da me je še moja pokojna mamica težko prenašala (to je šala). Morda sem samska zato, ker se nisem znala prilagoditi sodobnim časom, nisem na Tindru, ne zaupam spogledovanju preko socialnih omrežij, ne udeležujem se dogodkov za samske. Vem, da je to nov način spoznavanja partnerjev in to podpiram pri drugih. Preprosto to ni zame. Pravzaprav je pa kar velik odstotek ljudi trenutno po vsem svetu samskih. Razloga ne poznam, morda je to vprašanje za sociologe," pravi Kosmačeva, ki pa še vedno verjame v ljubezen. 

"Verjamem pa v ljubezen v katerikoli starosti in tudi v istospolno ljubezen (kar ni moj primer). Mislim, da je ljubezen najmočnejša sila na svetu, ki lahko premaga skoraj vse težave. Prav tako, da si vsi želimo ljubezni, pa če to sebi in drugim priznavamo ali ne. Obstaja tudi ljubezen do domovine, glasbe, prijateljev, narave, otrok. Jaz uživam v samskosti in samoti, kar pa ne  ne pomeni, da si zapiram pot do ljubezni. Težava je morda tudi v tem, da me moški, ki mi dvorijo, premalo ali preveč spoštujejo. Po navadi me niti ne vprašajo, kako se počutim in pozabljajo na eksistenco moje hčere, ki je pomembna oseba v mojem življenju (tudi to je šala). Ne verjamem, da bo do partnerstva v mojem življenju prišlo in pomirjena sem z dejstvom, da bom po vsej verjetnosti ostala sama. Nimam visokih meril pri izbiri sorodne duše, ampak iskreno povedano moških za zvezo ne iščem. Mislim, da pač iskrica preskoči ali ne. To se običajno zgodi na spontan način. Trenutno preživljam težke trenutke in če bi se uspela zaljubiti ali najti partnerja, bi bila to čudovita in nepričakovano lepa in dobra novica! Vsi potrebujemo dobre novice, kadar nismo ravno dobro razpoloženi," še dodaja Nina. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:27 28. Marec 2022.

    Tisto ni hec,da je ženska težavna tudi njen nono Ciril je bil zelo težaven,vprašajte bibše uslužbenke na banki v Portorožu.

  • 19:29 4. Marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 15:23 4. Marec 2022.

    Na prvi pogled ji nič ne manjka... poklici mene, ce ti je dolgčas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.