Naša propadla vizija Evrovizije

Foto: Žurnal24
Za Ansambel Žlindra in Kalamare današnjega finala ne bo. Nič zato. Pustili so nepozaben vtis.
Oglej si celoten članek

Ob vsaki Evroviziji se pojavi neizbežna dilema, ali se na njej želimo uvrstiti čim bolje ali bi radi v prvi vrsti predstavili nekaj našega, slovenskega. Katera vizija je prava? Sama se nagibam k drugi, pa ne toliko zaradi nekih hudih patriotskih čustev kot zaradi dolgočasnosti, v katero se praviloma izrodi večina pesmi, ki naj bi bile tipično evrovizijske.

Ni čudno, da so bile v zadnjih letih bolj uspešne tiste z etno pridihom. V tej luči je naša letošnja predstavnica boljša izbira kot lanska (hiter test: lahko izstrelite, katera je to bila?). A glasovalni sistem in prevladujoč okus našim Heidi in Aerosmith, kot so jih v Oslu poimenovali, pač nista bila naklonjena.

Toda. Če je Evrovizija glasbena predstavitev držav, se danes zvečer, ko naših ne bo več, lahko kratkočasite z ugibanjem, kakšno mora biti vzdušje na primer v Srbiji, ki se identificira z Bregovićevim turbo popom in tako posebnim pevcem, da ga ne moreš nehati gledati. Ali kako je v Nemčiji, ki stavi na angleško popevčico, o kateri na nekem forumu berem, da ni nič posebnega, da pa pevka deluje, kot da je igrala v porniču. So torej Srbi postali še samozavestnejši, pregovorno hladni Nemci pa nenavadno sproščeni? In kako, mislite, so Slovenijo ob Narodnozabavnem rocku v četrtek videli drugi? Smo Slovenci v njihovih očeh pogumni in originalni ali nas vidijo zataknjene v nekem preteklem času? Hm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.