Našo voditeljico na trajektu zgrabila panika

asja pivk asja pivk asja pivk asja pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk Foto: Osebni arhiv Asja Pivk
Na tem dopustu je zelo veliko doživela, med drugim tudi nesrečo.
Oglej si celoten članek

Voditeljica TV3, Asja Bonnie Pivk, ki vodi oddajo Top 4, ki je na sporedu vsak dan, je novo leto dočakala na sanjskem Zanzibarju. Z letalsko vozovnico na ta prečudoviti otok jo je presenetil fant Aleksander. Tja je parček odpotoval v družbi dveh prijateljev in druščina je leto 2022 dočakala v restavraciji ob morju. 

"To nam bo zagotovo za vedno ostalo v spominu, ko smo skupaj z glasbeno skupino z Zanzibarja odštevali zadnje sekunde, plesali njihove plese in uživali. Otok se mi je že takoj usidral v srce, saj imajo ljudje res posebno energijo. So tako dobrosrčni in nasmejani, da se človek takoj počuti dobrodošlega," pravi lepotička.

Na prvi dan v letu so se odpravili na prav poseben neposeljen otok Nakupenda, ki v slovenščini pomeni Ljubim te. "Tukaj se čuti posebna energija, obdana s samo ljubeznijo. Mene je že takoj prepričala sipina sinje modrega morja in pa dobro kosilo na otoku. Afričani so navajeni, da svoj obrok vedno začnejo s svežim sadjem, potem pa sledi še prava morska pojedina. Jaz sem ljubiteljica škampov, tune, lignjev in jastogov."

Asja je obiskala tudi nacionalni safari park Mikumi v Tanzaniji. "Potovanje do tja je bilo precej pestro, saj smo šli s trajektom, kjer je bila nora gneča. Vsi smo se morali prerivati, da smo dobili svoj sedež na trajektu. Grabila me je panika, saj smo bili edini turisti in se nisem počutila dobro."

Druščina je bila nad pustolovščino v parku navdušena. "Ko se voziš po hitri cesti, vidiš opice, slone, žirafe, zebre in antilope. Počutila sem se kot v risanki Levji kralj. Naslednji dan smo se z velikim džipom odpravili na raziskovanje. Videli smo mogočnega leva v družbi dveh levinj, gručo lepih žiraf, zeber, ptiče, ki so jedli antilopo. Potem smo se malo odpeljali naprej in zagledali slone. Zagotovo pa mi bo za vedno v spominu ostal prizor, ko smo videli, kako je levinja s tremi mladički prečkala našo cesto. Tu se človek res počuti svobodnega. Spoznala pa sem tudi pravo masajsko družino, njihov oči ima kar 65 žena. Ljudje živijo tako preprosto v hišah iz blata in slame, pijejo kravje mleko in trgujejo z govedi.“

V hotelu pa jih je pričakalo presenečenje. Po 18. uri ga namreč iz varnostnih razlogov niso smeli zapustiti. 
Asja se bo za vse čase spominjala tudi vožnje po Zanzibarju, kjer so vozniki menda divji! 
"Nobenih predpisov ni, tudi pravil in policistov ne. Ljudje se na cestah sporazumevajo s trobljenjem in prehitevanjem. Mi smo se mirno peljali po ravni cesti, ko se naš voznik Issa nenadoma odloči prehitevati motor. Nasproti je prihajal drug avto, jaz sem sedela na sredini in sem zavpila: 'O, jebe** ježa!' Nato je počilo, na srečo so se odbila le ogledala. Nihče se ni jezil. Vsak je popravil svoje vozilo in odpeljali smo se naprej.“

Lepotička je bila navdušena nad sproščenostjo na otoku. "Evropejci imamo res čisto preveč hiter tempo življenja, ne znamo se ustaviti, uživati, se družiti in se prepustiti toku življenja. Mi ves čas norimo, čas pa kar beži mimo nas. Tu človek spozna, da materialne stvari niso pomembne, da so pomembni pristni, zdravi in lepi odnosi, ki jih gojimo z ljudmi,“ je še dodala voditeljica, ki je na otoku obiskala tudi vrtec in otrokom prinesla darilca. "Vsak dan se je ogromno dogajalo, veliko smo se smejali, toliko nerazrešenih vprašanj razrešili in si napolnili dušo in telo,“ pravi mladenka, ki bo sedaj zadovoljno in spočita zakorakala novim izzivom naproti.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:33 28. Januar 2022.

    Še ena, ki se ven meče, da je bila na eksotičnem dopustu, in želi povedati, da smo vsi ostali, navadni …

  • 11:51 28. Januar 2022.

    Kakšne malverzacije se nekateri poslužujejo,ko hočejo na vsak način pokazati celotnemu občestvu,kje so v teh koronskih časih namakali svoje riti....

  • 08:41 28. Januar 2022.

    Res ste nadležni s temi objavami novic o znanih Slovencih za katere se nihče nikdar slišal. Če pa imajo toliko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.