Nasveti ločencev poročenim

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za uspešen zakon je včasih treba prepoznati znake, ki lahko pripeljejo do razhoda. Ločenci imajo nasvete, ki lahko rešijo vaš zakon.
Oglej si celoten članek

Filmski ustvarjalec Dana Adam Shapiro je v štirih letih opravil na stotine intervjujev z ločenci, da bi ugotovil, kaj so bili glavni vzroki za razhod parov in kako se težavam izogniti. Iz vseh pogovorov je izluščil pet bistvenih naukov. 

Pomembna so drobna romantična dejanja
"Neka ženska mi je dejala, da za ohranitev romantike in spolnosti v zakonu niso pomembna draga darila in potovanja. Romantika mora biti prisotna vsak dan. Pa naj bo to crkljanje na kavču ali skupen obrok,“ pravi Shapiro. 

Dvorjenje mora biti vseskozi prisotno
Lastnost, ki je bila skupna vsem propadlim zakonom, je rutina. "Element večnosti, ki ga s seboj prinaša poroka, lahko vodi do lažnega občutka, da se ni treba več truditi. Neki moški mi je dejal, da si je treba vsako leto znova zaslužiti partnerjevo ljubezen. Brezpogojna ljubezen je za otroke,“ pojasnjuje Shapiro. 

Ne prepirate se o stvareh, o katerih mislite, da se
Dvignjen pokrov školjke in lasje v odtoku so stvari, ki jih pari izkoriščajo za prepire. V resnici ne enemu ne drugemu pokrov školjke in lasje v odtoku ne pomenijo toliko. "Stvar je bolj v tem, da se prošnje ponavljajo in se jih ignorira,“ meni Shapiro. 

Seks je njemu več kot seks
"Število moških, ki nikoli niso bili deležni oralnega seksa s strani svojih žena, je presenetljivo visoko. Za moške je oralni seks lahko zelo intimen in zaradi zavračanja se moški lahko počutijo zavrnjene. Tako se ustvari začarani krog odrekanja, ki vodi do izsiljevanja, kar vpliva na celoten odnos,“ o seksu pravi Shapiro.

Resnico lahko prenesete
Pomembno je, da sta partnerja v odnosu odkrita, saj bo le tako lahko razmerje delovalo. "Prva žena nekega moškega več let ni vedela, da se rad oblači v žensko. Ko je začel razmerje s svojo sedaj drugo ženo, ji je povedal, da bo morala to sprejeti, drugače jima ne bo uspelo. Ob tem sem se spomnil nekega zmenka z vegetarijanko, na katerem skoraj nisem naročil zrezka. A sem si rekel, če bo to, da jem meso, problem, je bolje, da to vem takoj,“ je Shapiro delil svojo izkušnjo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.