Nasveti za manj boleče voskanje

Foto: Žurnal24
Se voskanja lotevate sami? Da nujno opravilo ne bo tako zelo boleče, upoštevajte spodnje nasvete.
Oglej si celoten članek

V toplejših mesecih, ki prihajajo, bo gladka koža ponovno v ospredju. Ker se dlake pri voskanju odstranijo neposredno iz korenine, je postopek nekoliko dolgotrajnejši. Nove dlake zrastejo v približno dveh tednih, preden pa se boste ponovno lotili postopka, bosta morala preteči še vsaj dva tedna, saj morajo biti dlačice dolge od dva do pet milimetrov.

Za prijetnješe voskanje upoštevajte:

  • Voskanja se zmeraj lotite s svežim, še neuporabljenim voskom.
  • Pazite na temperaturo voska – če je ta prevroč, lahko povzroči precej hude opekline.
  • Potegi naj bodo sunkoviti in močni. Nikar se ne obotavljajte.
  • Po voskanju določeni predeli kože ostanejo lepljivi. Če nimate posebnih robcev za odstranitev ostankov voska, si lahko pomagate z oljem za telo.
  • Če se redno voskate, koži enkrat na teden privoščite piling.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.