Natalija toži RTV

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Natalija Verboten in njen mož Dejan z odškodninsko tožbo nad RTV.
Oglej si celoten članek

Se še spomnite, da se je poleti na RTV razpis za novo narodnozabavno oddajo prijavila tudi Natalija Verboten oziroma njeno podjetje Bumerang d. o. o., ki ga ima skupaj z možem Dejanom Bojičem? Kasneje so namesto Natalije izbrali oddajo Slovenski pozdrav, ki jo pripravljajo Smiljan Greif, Marjan Kučej in Blaž Švab. A za pevko to očitno še ni končana zgodba.

Po poročanju spletnega portala pozareport.si naj bi podjetje Bumerang d. o. o. od RTV Slovenije zahteval odškodnino v višini 125 tisoč evrov. Natalija in Bojan naj bi ugotovila, da je Slovenski pozdrav koncept oddaje, ki sta ga pripravila sama. Kopirane naj bi bile celo najmanjše podrobnosti. V sporočilu za javnost, ki ga je vodstvo TV Slovenija poslalo pred prvim predvajanjem oddaje Slovenski pozdrav, naj bi bili dobesedno navedeni celi stavki iz predloga oddaje, ki sta ga spisala Natalija in Dejan, še poroča pozareport.si.

Zahteva 250 tisočakov

Ali Natalija res toži RTV, smo preverili pri njenem soprogu, ki je povedal: "Za vse izjave pokličite Francija Matoza," a nam potrdil, da sta z Natalijo zaradi kraje avtorskih pravic res vložila odškodninsko tožbo proti RTV Slovenija. Natalijin odvetnik Franci Matoz pa nam je pojasnil: "Dejan in Natalija sta se na javno povabilo za oblikovanje nove narodno zabavne oddaje RTV Slovenije prijavila že januarja 2013. Prijavila sta oddajo pod imenom Hit Parada in priložila  celoten koncept, a sta bila poleti obveščena, da niso izbrali nikogar. Kasneje je RTV Slovenija začela predvajati oddajo Slovenski pozdrav, ki tako v uvodniku kot v celotnem konceptu izpeljana identično po zamisli Natalije in Dejana. V tem primeru gre seveda za kršitev avtorskih pravic in izgubo dohodka iz tega naslova."

Matoz pa dodaja, da je zahtevana odškodnina višja od 125 tisoč evrov: "Odškodnina je višja, to je le en del zahtevka, vse skupaj zahtevek znaša nekaj preko 250 tisoč evrov.  Tožba je bila komaj vložena, odgovora še nismo prejeli. Mislim, da bo trajalo še kar nekaj časa, preden sodišče razpiše obravnavo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:48 22. December 2013.

    Sej je vseen,kdo je koga kopiral,ta oddaja tut za prebavo ni dobra,sej je nikakva in brez vsebine.Vse kar se dogaja …

  • 19:36 21. December 2013.

    Najverjetneje oboji kopirali isto oddajo neke tuje TV, ker kako bi se drugače v obeh oddajah pojavile celo najmanjše podrobnosti.

  • 15:44 21. December 2013.

    Uboga Natalija... svet se bo zdaj sesul... dajmo tolažit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.