Naučite se osnov ličenja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Urejene poleti. Poiščite pravi odtenek pudra, ki naj bo zaradi zagorelosti obraza na vratu svetlejši.
Oglej si celoten članek

Umetnica ličenja Branka Pavlovič nam je pokazala, kako ustvariti profesionalno in kakovostno podlago, za katero sama pravi, da predstavlja kar 80 odstotkov ličila. Po korakih se naučite osnov ličenja in sami ustvarite dolgoobstojno podlago naravnega videza, ki pa jo poleti s preprostimi triki le nekoliko dopolnite.

Več odtenkov pudra

Na kožo najprej nanesite več odtenkov tekočega pudra. Vizažistka priporoča, da pred samim nanosom različne odtenke zmešate na posebni podlagi in tako ustvarite odtenek, ki bo kar najbolj podoben vaši polti. "Kadar imate težave pri izbiranju odtenka, se raje odločite za svetlejšo različico," svetuje Pavlovičeva in dodaja, da kar 90 odstotkov žensk žal uporablja pretemno podlago.

Večerno ličenje s čopičem

Pri dnevnem ličenju puder nanašajte s prsti, za večerno ali bolj prefinjeno ličenje pa uporabljajte profesionalne čopiče ali gobice. "Puder s čopičem vedno nanašajte s krožnimi gibi, saj bo podlaga tako enakomerno prodrla v kožo, hkrati pa ne bo zamašila por," še svetuje Pavlovičeva.

Vrat in dekolte

Posebno pozorni morate biti tudi na barvo pudra, ki ga nanesete na vrat. Ta mora biti namreč zmeraj za odtenek svetlejši od pudra na obrazu, saj je obraz tudi bolj izpostavljen soncu in zato nekoliko temnejši.

Robovi in vidne linije

Velikokrat se zgodi, da po ličenju na vratu ostanejo opazni robovi. Te s svetlejšim pudrom in nežnimi potezami zabrišite v dekolte. "Skrivnost popolne naličenosti je namreč v neopaznosti in naravnosti, zato morate vedno poskrbeti, da linije, robovi in prehodi niso vidni," opozarja vizažistka in dodaja, da lahko za večerni izhod s pudrom zelo narahlo obarvamo tudi ušesa – “morda zgolj z ostankom pudra, ki nam je ostal na čopiču".

Korektor vedno na puder

Kot pravi vizažistka, ženske delamo veliko napako, kadar korektor na podočnjake nanašamo pred tekočim pudrom, saj ga s tem zelo neenakomerno razmažemo po večji površini obraza. Korektor naj bo prav tako zmeraj za vsaj odtenek svetlejši od barve tekoče podlage. "Pred samim začetkom pudranja lahko po potrebi na obraz nanesete zgolj poseben nevtralizator z zelenimi pigmenti, ki prekrivajo rdečico," priporoča sogovornica.

Na koncu puder v prahu

Podlago, ki ste jo ustvarili, je nato treba dodatno utrditi s suhim pudrom v prahu, ki je lahko osnovan tudi na voščenih ali mineralnih delcih. "Plast pudra v prahu je lahko tudi nekoliko debelejša," pravi Pavlovičeva, saj bo koža nato sama vsrkala določeno količino pudra, ostanke pa odstranite s posebno krtačko. "Ta puder podaljša obstojnost ličil in hkrati daje videz naravne porcelanaste polti, zato ga priporočam tudi za dnevno ličenje," sklene vizažistka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.