Navade ljudi, ki nimajo težav s težo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kakšne so navade ljudi, ki brez težav ohranjajo svojo idealno težo?
Oglej si celoten članek

Težje kot shujšati, je težo ohranjati. Če imate tudi vi s tem težave, preberite, katere navade so ljudem, ki z lahkoto ohranjajo svojo idealno težo, skupne.

1. Zajtrkujejo
Zjutraj si vzamejo čas za zajtrk, je pokazala neka raziskava. To je odgovorilo kar 96 odstotkov vprašanih. Zjutraj jejte sadje, beljakovine in zelenjavo. Tako boste imeli dovolj energije za dober začetek dneva.

2. So aktivni
Za ohranjanje telesne teže je gibanje izjemnega pomena. 42 odstotkov vprašanih je povedalo, da trenirajo 5-krat na teden. Če nimate toliko časa, lahko že z majhnimi spremembami naredite veliko za telo. Pojdite po stopnicah, privoščite si sprehod, med delovnim časom se sprehodite do sosednje pisarne ...

3. Tehtajo se
Večina ljudi se tehtnici izogiba kot hudič križu. Napaka. Svojo težo je treba spremljati. 50 odstotkov vprašanih je povedalo, da se tehta enkrat na teden.

4. Izogibajo se dietam
75 odstotkov oseb, ki nimajo težav s težo in so sodelovali v raziskavi, je povedalo, da se dietam izogibajo, kar pa ne pomeni, da dajo v usta vse, kar jim pride pod roke. Na to, kaj je na njihovem jedilniku, so zelo pozorni.

5. Jedi pripravijo sami
Vitki ljudje se ne bodo prehranjevali s hrano iz konzerve ali zamrznjenimi picami. Svoje obroke si pripravljajo sami. Celo večerjajo, a ponavadi le zelenjavo in pusto meso oziroma ribe.

6. Poslušajo svoje telo
Telo vam bo povedalo, kaj potrebuje in kdaj potrebuje hrano. 44 odstotkov sodelujočih v raziskavi je razkrilo, da jedo le takrat, ko so lačni in ne iz dolgočasja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.