Navali narod na muzeje

Foto: promocijsko gradivo
Foto: promocijsko gradivo
Jutri se odprejo vrata vseh slovenskih muzejev. Vstop na razstave in delavnice je prost.
Oglej si celoten članek

Poletna muzejska noč, ki poskuša popularizirati obisk muzejev, se bo jutri po vseh slovenskih muzejih odvila že deseto leto zapored, program za obiskovalce pa praviloma zajema vse starosti in upošteva različne interese.

“V Narodnem muzeju Slovenije (NMS) se obeta zanimivo dogajanje, primerno za vse starosti. Obiskala nas bo skupina Alauni, ki bo na zelenico pred NMS na Prešernovi cesti pripotovala iz Nemčije in Avstrije ter nam prikazala, kako je potekal vsakdan v železni dobi. Od blizu si boste lahko ogledali njihove noše, orožje, pokukali v železnodobni šotor in pokusili ričet, skuhan po železnodobnem receptu,” je o delčku programa v NMS povedala Tjaša Gračner.

Podaljšana muzejska noč

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pa bodo dogajanje preselili tudi na nedeljo, saj se je po besedah Elizabete Petruša Štrukelj za nazaj izkazalo, da se obisk povečuje in privablja raznovrstno publiko. “Letos z oplemeniteno ponudbo delavnic, vodstev in predavanj nagovarjamo različne ciljne skupine obiskovalcev. Delavnice so namenjene otrokom, vodstva pa mladim in odraslim. S predavanji povezujemo razstavni program – tako iz lastnih zbirk kot zbirk svetovne produkcije – in program, pripravljen ob 140. obletnici Plečnikovega rojstva,” je povedala sogovornica.

Ponudba od Kopra do Maribora

Muzej sodobne umetnosti Metelkova. Arhiva  Bosna in The Body and the East.
Pokrajinski muzej Koper. Razstava Moped, ki te ne pusti na cedilu – Tomosovi dvokolesniki 1955–1989.
Muzej novejše zgodovine Celje. Stalni razstavi Živeti v Celju in Stekleni fotografski atelje Josipa Pelikana, Zobozdravstvena zbirka.
Medobčinski muzej Kamnik. Ustvarjalna delavnica z Reciklarji.
Muzej Laško. Dogodek Muzej v soju sveč z vodenim ogledom.
Umetnostna galerija Maribor. Občasna razstava o evropskem stripu.

Nemško-avstrijska skupina Alauni bo pred Narodnim muzejem Slovenije taborila danes med 17. in 23. uro, med razkazovanjem noš in orožja pa bo še skuhala ričet. Prirodoslovni muzej Slovenije pa bo predstavljal pravi mamutov zob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:13 19. Junij 2012.

    hm.... pojedlo mi je kar nekaj besedila.<br />Nadaljeval sem takole: ljudje so dejansko lahko videli neposredno živo povezavo med muzejskimi …

  • 23:10 19. Junij 2012.

    Pozdravljeni, ponudbe za naše gostovanje na programu poletne muzejske noči v muzeju NMS smo bili zelo veseli, saj smo se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.