Navalni z ljubečo gesto ženi svetu omehčal srca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Romantičen tudi v težkih trenutkih ...
Oglej si celoten članek

Ruski opozicijski politik Aleksej Navalni je bil obsojen na dve leti in osem mesecev zapora in svojo sodbo sprejel povsem mirno.
Posnetki tega, kar je počel med branjem obsodbe, pa so hitro zaokrožili po svetu. Kratek video, ki ga je na Twitterju objavil ABC News, prikazuje, kako Navalni ves čas nežno gleda svojo ženo Yulijo, v nekem trenutku pa ji je na zaščitno steklo narisal srce in tudi dlani sklenil v obliki srca. Posnetek je postal viralen in podporo mu izrekajo po celem svetu.

Foto: Profimedia navalni

44-letnik je ena najvidnejših opozicijskih osebnosti v Rusiji. Znan je predvsem po svojih kampanjah proti skorumpiranim kremeljskim uradnikom in politikom ter je glasen kritik ruskega predsednika Vladimirja Putina. V preteklosti je bil že večkrat tarča različnih fizičnih napadov. Med drugim so ga napadalci leta 2017 polili z zelenim barvilom, ki se uporablja kot razkužilo, pri čemer je utrpel kemične opekline na očesu. Lansko leto pa so ga hudo zastrupili, zaradi česar je bil kar nekaj časa v bolnišnici. Njegova žena se je takrat zavzela, da ga zdravijo v Nemčiji, saj so ruski zdravniki trdili, da ne gre za zastrupitev. Kasneje se ji je tudi javno zahvalil, da mu je s tem rešila življenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:24 5. Februar 2021.

    bit tako pogumen v Rusiji zahteva jeklena jajca, Zadnji opozicijski borec je bil ustreljen na mostu, kjer so v tistem …

  • 10:05 5. Februar 2021.

    Ta tudi igra hudo umazano igro, ki se mu ne bo izšla.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.