Naveza Južnoameriški voditelji – Hollywood

Foto: Žurnal24 Hugo Chavez v pogovoru s Kevinom Spaceyjem.
Medtem ko ameriški predsednik Bush glasno kritizira južnoameriške voditelje, pa se največja hollywoodska imena z njimi srečujejo ob kavi in piškotih.
Oglej si celoten članek

Zadnji v vrsti je oskarjevec Kevin Spacey, ki se je v ponedeljek zasebno srečal z venezuelskim predsednikom Hugom Chavezom, enim od najbolj glasnih kritikov Washingtona v Latinski Ameriki. Ne Spacey – ki sta mu zlata kipca prinesli vlogi v filmih Osumljenih pet in Lepota po ameriško – ne kontroverzni Chavez nista po svojem skoraj triurnem srečanju v predsedniški palači v Caracasu govorila z mediji. Moža sta si toplo segla v roke na rdeči preprogi, nato pa je Spacey šel s Chavezom na večerjo. Nekaj ur prej je igralec obiskal 13 milijon dolarjev vreden filmski studio, ki ga je vlada ustanovila lansko leto, da bi s tem podprla venezuelski filmski posel. Podrobnosti o preostanku Spaceyjevega potovalnega načrta niso izdali.

S Chavezom se je pred kratkim srečal Sean Penn, ki tudi sam rad glasno kritizira Busha. © AP

 

Morales na Daily Show z Jonom Stewartom

Chavez je dejal, da Venezuela upa, da bo producirala svoje lastne filme, in sicer kot alternativo "kulturnemu imperializmu" Hollywooda. Kljub temu pa Chavez izjemno ceni nekatere hollywoodske filme. V zadnjem času pa je levičarski predsednik gostil tudi ameriške zvezdnike (resda odkrito antibushevske zvezdnike), kot sta Sean Penn in Danny Glover .

In če igralci potujejo v Južno Ameriko na obisk k venezuelskemu voditelju, pa bo njeno severno sosedo te dni obiskal še en populistični južnoameriški voditelj – bolivijski predsednik Evo Morales bo z intervjujem ustregel satiriku in voditelju Oskarjev Jonu Stewartu . Še en glasni kritik Busheve administracije bo v newyorški studio Stewartovega popularnega Daily Showa sedel v torek.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.