Ne bodo ga izročili

Foto: Žurnal24 Polanski ni več v hišnem priporu. (Foto: Reuters)
Švica ameriškim oblastem ne bo izročila režiserja Romana Polanskega.
Oglej si celoten članek

Z oskarjem nagrajenega režiserja Romana Polanskega so izpustili iz hišnega pripora, vendar še ni znano, ali je svojo vilo, v kateri je bil priprt od lanskega decembra, že zapustil.

Švicarske oblasti 76-letnega Polanskega ameriškim oblastem ne bodo izročile, je sporočilo švicarsko pravosodno ministrstvo. "Razlog za našo odločitev leži v dejstvu, da nismo mogli z gotovostjo potrditi, da v zahtevku za izročitev ni napake,“ so sporočili. Zapisali so še, da so pri odločitvi upoštevali tudi nacionalne interese.

Režiserju v ZDA grozi zapor, ker je imel leta 1977 spolne odnose s 13-letnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.