Ne dotikajte se obraza

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekateri se ves čas dotikajo obraza. Preberite, zakaj se je tega dobro takoj odvaditi.
Oglej si celoten članek

Četudi si roke pogosto umivate in skrbite za čistočo svojih nohtov, so na njih bakterije. Zato se obraza raje ne dotikajte, saj je koža tam še zlasti občutljiva.

Kakšne težave lahko nastanejo?

Mozolji
Ste se že kdaj vprašali, kaj ste pojedli, da ste se naslednji dan zbudili z mozolji? Morda pa zanje ni bila kriva hrana …  Mozolji se ponavadi pojavijo tam, kjer so nečistoče. Te pa se na obraz pojavijo tudi zaradi nenehnega dotikanja z rokami.

Ranice
Mozolje pustite pri miru, četudi je to težko. Če se boste praskali, bo na vašem obrazu zelo hitro nastala ranica. Če boste tudi njo "mrcvarili“, pa lahko zaradi bakterij, ki so na vaših prstih, nastane brazgotina.

Bolezni
Bakterije na avtobusu, na vlaku, v trgovini, na kljukah … Dotikanje obraza lahko vodi v okužbe z boleznimi, ki se prenašajo kapljično.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.