Ne odpotujte brez zdravil

Foto: Žurnal24 Žeparji po vsem svetu radi delujejo na plažah.
Na potovanjih so pogoste manjše zdravstvene nevšečnosti – največkrat ravno tedaj, ko je lekarna zaprta ali ste predaleč od nje. Da bi preprečili neprijetnosti, s seboj vedno imejte potovalno lekarno.
Oglej si celoten članek
Pripravljeni na vse
Osnova vsake potovalne lekarne so sredstva proti bolečinam (glavobolu, zobobolu) in vročini, obliži, povoji, škarjice, razkužilno sredstvo ter pripravki za uravnavanje želodčnih težav in preprečevanje driske. Ne pozabite niti na tablete proti slabosti, poleti pa pridejo prav tudi sredstva proti mrčesu in seveda krema za zaščito pred soncem. Če se odpravljate na morje ali v naravo, bo najverjetneje koristila tudi pinceta, s katero boste lahko iz telesa odstranili tujke – od trsk do klopov in bodic morskega ježka.

Ob vsem tem ne pozabite na evropsko zdravstveno kartico, ali če potujete iz Evropske unije, na dokumente, ki potrjujejo, da ste zdravstveno zavarovani tudi v tujini. Če se odpravljate v oddaljene dežele, je pred odhodom nujen še obisk zdravnika, ki vam bo svetoval, ali sta za potovanje potrebna cepljenje ali nakup posebnih zdravil. V otroški potovalni lekarni so najpomembnejša sredstva proti driski, saj je ta za otroke nevarna. Starejši naj ne pozabijo na zdravila, ki jih redno jemljejo. Pametno je vzeti tudi recepte zanje, saj nikoli ne veste, kdaj jih boste potrebovali.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.