Ne redite se ob moškem!

Foto: Žurnal24 Čips zamenjajta s kokicami. Ne boli!
Se čudite, zakaj se njemu nezdrav način prehranjevanja ne maščuje, vi pa imate kilogram več, že samo če pogledate tortico?
Oglej si celoten članek
Kako gre ljubezen skozi želodec?
Raziskava, ki so jo naredili v raziskovalnem centru za prehranjevanje na univerzi Newcastle v Angliji, je pokazala, da se ženske, ko začnejo živeti skupaj z moškimi, prehranjujejo drugače. Ko niso več samske, ženske pojejo več hrane, ki vsebuje maščobe in sladkor ter se manj ukvarjajo s športom. Zakaj? Končno moškega imajo in se jim zanj ni treba več boriti. In zato se ženske zapustijo. Drugi razlog pa je, da se moški po navadi prehranjujejo drugače kot ženske, saj pokurijo več kalorij, pri prehranjevanju pa jim ženske uspešno sledijo. Vzljubijo razne prigrizke in hitro hrano, zanemarjajo pa športne aktivnosti.

Če se to zgodi vam
Nikar se ne obremenjujte, saj ni konec sveta, če ste pridobili nekaj kilogramov. In nikar ga ne prikrajšajte za njegove razvade, če ste vi slabe volje. Samo malce si prilagodite način prehranjevanja in na jedilnik vključite spet malo več zdrave prehrane.

 
 

Sodeč po raziskavah samo pet odstotkov moških zares ne mara zelenjave.

 
Njegova navada: zelenjava zanj ne obstaja
Raziskave so pokazale, da večina moških sovraži zelenjavo. Če jo slučajno zaužijejo, pa jo ponavadi pojejo precej manj kot ženske. Kljub temu pa ga lahko na zelenjavo navadite hitreje, kot si mislite.
Kako ukrepati? Sodeč po raziskavah samo pet odstotkov moških zares ne mara zelenjave. Vsi drugi pa jo pojejo, če jo le pripravite nekoliko drugače. Zato naredite zelenjavno omako skupaj s pelati in ji dodajte nekaj česna ter začimb. Na koncu sploh ne bo nobene razlike med zelenjavno in smetanovo omako.

Njegova razvada: prigrizki pred televizijo
Po navadi imajo moški radi slane prigrizke, ko skupaj s prijatelji gledajo košarkarsko tekmo ali pa uživajo v gledanju nogometa ob pivu. Raziskave so pokazale, da ljudje v času, ki ga preživijo pred televizijo, pojejo več, kot bi pojedli, če bi se usedli za mizo. Ko gledajo priljubljeno oddajo in zraven jedo slane prigrizke, je kar naenkrat vrečka čipsa prazna, ne da bi se sploh zavedali, kdaj so jo izpraznili. To pa se dogaja tako moškim kot tudi ženskam, z eno samo razliko. Moški na uro porabijo 74 kalorij, ženske pa 54, zato lahko moški pojejo nekoliko več prigrizkov kot ženske.
Kako ukrepati?
Če že morate pripraviti prigrizke, potem se odločite za kokice, ki imajo od vseh najmanj kalorij. Izberite tiste zdrave in jih naredite sami. Naj ne bodo tako zelo slane, saj sol zadržuje vodo v telesu. Take kokice imajo približno 25 kalorij na skodelico in če jih pojeste šest skodelic, je to še vedno manj kalorij, kot če bi zaužili polovico vrečke čipsa.

Njegova razvada: pivo ob vsakem obroku
Ne, to ni samo stereotip. Moški obožujejo pivo. Slaba stran tega je, da se mu večkrat pridružite tudi sami. Pri tem morate vedeti, da je pivo zelo kalorična pijača in da ena pollitrska steklenica vsebuje toliko kalorij kot sedem žemelj!
Kako ukrepati? Namesto piva si raje privoščite kozarec rdečega vina. Pivo pijte enkrat na teden, ne več, saj se vam bo v nasprotnem primeru ta greh hitro poznal. Zato ga prosite, da pivo kupi samo zase, da vas ne bo slučajno premagala skušnjava.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.