Ne sedite s prekrižanimi nogami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vsi vsaj enkrat na dan sedimo s prekrižanimi nogami, a bi bilo bolje, če ne bi
Oglej si celoten članek

Kolikokrat ste danes prekrižali noge, ko ste sedeli? Veliko med nami nas to naredi samodejno, pri tem pa ne pomislimo, da bi bilo mogoče bolje, če tega ne bi počeli.

Sledeče težave vas lahko doletijo, če veliko časa preživite s prekrižanimi nogami:
1. Dolgotrajno vztrajanje v položaju s prekrižanimi nogami lahko vodi do kompresije peronealnega živca.
2. Raziskave iz leta 2010 so pokazale, da dolgotrajno sedenje s prekrižanimi nogami vodi do povišanega krvnega tlaka.
3. Sedenje v takšnem položaju ima lahko za posledico neravnovesje medenice, ker se notranja mečna mišica skrajša in zunanja mečna mišica podaljša. S tem se poveča tudi tveganje za izpah zgloba.
4. Večje je tveganje za nastanek krčnih žil.
5. Pri tistih, ki sedijo več kot tri ure na dan s prekrižanimi nogami, lahko poleg težav z držo pride do bolečin v spodnjem delu hrbtenice in vratu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 02:06 21. Februar 2016.

    Ne živite - to vodi v smrt.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.