Nebotičnik sprožil salve smeha

Foto: RMJM arhitektura, Foto: RMJM arhitektura, Foto: RMJM arhitektura,
Arhitekturni presežek prihaja iz Kitajske. Snovalci so zanimiv nebotičnik poimenovali "Vrata na vzhod", kaj pa pravijo laiki?
Oglej si celoten članek

Sodobna Kitajska?

700 milijonov dolarjev vreden nebotičnik v Suzhou so zasnovali z namenom, da bi ta postal prepoznaven kot Vrata na vzhod. Snovalci so želeli, da bi kot arhitekturni presežek zasenčil celo pariški Slavolok zmage, gigantski spomenik Napoleonovim vojaškim uspehom. Pri britanskem arhitekturnem podjetju RMJM, ki je projekt zasnovalo, so dejali, da projekt predstavlja Kitajsko v sodobnem svetu.

Kitajci se smejijo

Vendar pa je projekt sprožil salve smeha. "Saj nebotičniku v resnici ne manjka nič, vendar je bolj kot vratom podoben kavbojkam," je na svojem spletnem dnevniku zapisal eden od kitajskih blogerjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:30 3. Januar 2013.

    vagina...so tudi vrata!! In kaj so hoteli povedat kitajci? Skozi vagino na zahod..

  • 14:51 13. September 2012.

    vsak ima svoje : na kaj mu je bolj podoben...

  • 11:31 13. September 2012.

    članek in pol

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.