Nega otroške kože

Foto: Žurnal24 Otroka pravilne nege naučite čimprej. (Foto: Shutterstock)
Ne čakajte na pojav aken in prve želje po ličenju – tudi otroci naj se čim prej naučijo pravilne nege kože.
Oglej si celoten članek

Navade najlažje nastanejo v otroštvu, zato otrokom poleg zdravega prehranjevanja in umivanja zob že zgodaj predstavite tudi pravilen način nege kože na obrazu. Ne komplicirajte, saj otroci ne potrebujejo posebnih izdelkov in zapletenih postopkov. Dovolj je, da se držite nekaj preprostih načel.

Čistoča je osnova
Popolnoma sterilno okolje in pretiravanje s čistočo je za otroka škodljivo prav tako kot pomanjkljiva osebna higiena, zato bodite zmerni. Jutranje in večerno umivanje obraza z navadnim, nežnim milom bo več kot dovolj. Izberite nežna otroška mila, ki ne izsušijo kože. Radikalno čiščenje obraza z antibakterijskim milom prihranite za tiste priložnosti, ko se otrok res umaže z nečim, kar bi lahko povzročilo težave. Takšna mila ob prepogosti uporabi porušijo občutljivo ravnovesje kože in jo s tem izpostavijo zunanjim vplivom.

Brez zaščite ne gre
Poleti nežna otroška koža potrebuje predvsem zaščito pred sončnimi žarki in to prav vsak dan. Ne razmišljajte o tem, ali je zunaj vroče ali hladno, ali nebo prekrivajo oblaki in ali se bo otrok igral v senci. Kremo z visokim faktorjem nanesite vsako jutro, in nanos vsakih nekaj ur ponovite. Pozimi za zaščito pred vetrom in mrazom uporabite za to namenjeno kremo. Otroka navadite, da se sam namaže, saj vam tako ne bo treba skrbeti, kadar vas ne bo ob njem.

Stran s parfumi
Kemikalije na občutljivi otroški koži hitro povzročijo izpuščaje in srbečico, zato se odločajte za izdelke brez parfumov in dajte prednost tistim, ki so naravnega izvora. Na trgu je dandanes na voljo dovolj izdelkov, ki jih otroška koža odlično prenaša. Otroci ne potrebujejo posebnih čistilnih tonikov in emulzij, do pubertete so odveč tudi ličila, maske in lepotilne nege. Ob posebnih priložnostih so sicer dovoljene tudi izjeme, vendar naj se to zgodi res zelo redko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.