Nega suhe kože

Foto: Žurnal24 Ljudje s suho kožo naj v zimskih mesecih svojo kožo razvajajo še bolj kot ponava
Suha koža. Nadloga hladnih dni potrebuje kakovostne kreme in nežne izdelke za čiščenje.
Oglej si celoten članek

"Suha koža je med vsemi tipi kože najobčutljivejša, saj se najhitreje zguba," razlaga kozmetičarka Katja Fašink in dodaja, da je zima za suho kožo še posebej nevarna.

Kaktus, grozdje in aloa
"V suho kožo je potrebno največ investirati," pravi Fašinkova. "Primerna izbira pri negi suhe kože so kreme z visoko vsebnostjo vitaminov, ceramidov in naravnih vlažilcev, kot so aloe vera, kaktus in izvlečki grozdnih pešk," dodaja. Ker suhi koži v osnovi primanjkuje vlage in kisika, je pri tuširanju najbolje uporabljati nežne izdelke, kot so olja za tuširanje, in otroške izdelke, dolgim kopelim pa se raje izogibajte.

Po športu kožo dodatno navlažite. S savno ali športom se iz kože izločijo pomembne sestavine, zato je ne pozabite negovati s hranilno vlažilno kremo. Vlago je treba vnašati od znotraj in od zunaj. "Pri ljudeh, ki imajo probleme s suho kožo, je zaželeno pitje čimvečjih količin vode," svetuje Fašinkova.

Kajenje uniči antioksidant
Vsaka cigareta iz kože vpije vlago in vitamin C. To pomeni manjšo elastičnost in večjo zgubanost kože. Suha koža torej ni le estetski, ampak tudi zdravstveni problem, saj koža ne opravlja svoje temeljne funkcije – zaščite pred zunanjimi vplivi.

Piling raje preskočite
"Piling se v domači izvedbi odsvetuje. Z napačno izvedbo in izbiro pilinga lahko namreč odstraniš zaščitni sloj in povzročiš nastanek aken," opozarja Fašinkova. Prav tako suhe kože ne negujte z maskami, ki se na obrazu strdijo, in s kozmetiko, ki vsebuje alkohol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.