"Negativke so bolj zanimive"

Foto: Karantanija cinemas
Foto: Karantanija cinemas
Igralko Katarino Čas, ki je posodila glas glavni junakinji ene najlepših pravljic vseh časov – Sneguljčici v sinhronizirani različici filma Zrcalce, zrcalce, smo povprašali o njenih pripravah na vlogo ter sami izvedbi.
Oglej si celoten članek

Kako ste se pripravljali na vlogo Sneguljčice?
Sinhronizacija Sneguljčice je potekala že pred približno dvema mesecema. Pogledala sem si originalni film in skušala čim bolj imitirati originalno Sneguljčico. Igralka Lily Collins – Sneguljčica – je zelo nežna, pač pravljični lik, poleg tega pa je Sneguljčica princesa, zato v filmu govorim zborno slovenščino, ker princesi sleng ne pristaja.

Kaj vam je pri tem predstavljalo največji izziv?
Največji izziv je, da poleg tona glasu in čustev originalne izvedbe skušaš besede prilagoditi tako, da se čim manj vidi, da je sinhronizirano. Ampak angleški in slovenski jezik sta popolnoma različna, tako da je to včasih precej težko.

V čem se predvsem razlikuje vloga v sinhroniziranem filmu od vloge v igranem filmu?
Priprave v igranem filmu so zagotovo obsežnejše. Pri sinhronizaciji se ukvarjaš z interpretacijo že narejenega in praktično nimaš veliko kreativne svobode. Četudi bi kje kakšno besedo raje rekla bolj veselo ali bolj angažirano, tega nisem mogla narediti, ker je v originalu to besedo originalna Sneguljčica interpretirala denimo plašno. In če je v originalu obraz nežen in glas zadržan, moraš temu slediti.

Bi si mogoče bolj želeli igrati kateri drugi lik v filmu Zrcalce, zrcalce? 
Nataša Barbara Gračner je odlična zlobna Julia Roberts. Vloga negativke bi bil zagotovo večji izziv, ampak zagotovo ne bi znala čarovnice narediti tako dobro kot Nataša Barbara. Se mi zdi, da sem bolj primerna za Sneguljčico.

Vam je všeč igrati pozitivne like, si kdaj zaželite tudi vloge negativke?
Negativke so nekako bolj zanimive. Sigurno je to večji izziv kot biti prijazen in nežen.

Kako bi ocenili kakovost sinhronizacije v Sloveniji?
Videla sem že nekaj odlično sinhroniziranih risank in tudi nekaj res slabih. Kakovost je dosegljiva, vendar je odvisno od ekipe in ne nazadnje tudi od tonskega miksa.

Gotovo ste v otroštvu tudi sami prebirali pravljice. Katera vam je bila najljubša?
Pravljice so zakon! Zelo všeč mi je bila Pika Nogavička, Motovilka in seveda Sneguljčica.

Ste že takrat "vadili" z oponašanjem glasov?
Da bi ravno vadila, to ne. Sem pa vsekakor rada interpretirala razne pesmice in pravljice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:39 28. April 2012.

    http://kritik-blog.blogspot.com/2012/04/izjave.html

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.