Nehajte govoriti: “Tega ne znam!”

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če se vsakič, ko vas preseneti kaj novega, odzovete s stavkom: “Tega ne znam,” potem je skrajni čas, da nanj pozabite. Saj se ne želite predati že na prvem koraku do cilja?
Oglej si celoten članek

Pomislite, kolikokrat ste bili trdno odločeni, da boste nekaj naredili, a ste se nato kmalu znašli v situaciji, kjer ste občutili strah ali jezo, morda ste doživeli kakšno izgubo. Čeprav so močna čutsva ponavadi tista, ki nas ženejo naprej, pa se veliko ljudi ob soočanju z neznanim raje vrne v svet znanega udobja in se v takšnih situacijah preda z izgovorom: “Ne zmorem!” ali “Ne znam!”

Pri uresničevanju ciljev je seveda pomembno, da se jih zavedate. Pa sploh še veste, kaj želite? Pot do uresničitve bo lažja, če boste imeli cilje vedno pred seboj. Da jih ne bi pozabili, jih napišite na list papirja in ga hranite na vidnem mestu. Lahko ga prilepite tudi na hladilnik, nočno omarico ali na ogledalo ali hranite v torbici, denarnici. Tako se ne boste izgubili v poplavi vsakodnevnih nalog, listek pa vas bo na to, kaj želite, spomnil in spodbujal vsakokrat, ko boste želeli izrači tako lahke besede - tega ne znam.

Premagovanje stresa na poti do cilja bo lažje, če boste športno aktivni. Poskusite z jogo, tai chi-jem, meditacijo ali tekom. Lahko pa se udeležite brezplačnih delavnic za zbiranje energije in krepitev notranje moči, kjer boste s pomočjo magične kretnje, tehnike za moč in vztrajnost, tai chi-ja, qi gong-a, pleadske tehnike in različnih dihalno-vizualnih tehnik ter meditacije spoznali svojo notranjo moč. Dvourna delavnica bo potekala v torek, 28. januarja ob 19.15 na Kalingerjevi 7 v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:59 26. Januar 2014.

    Za domovino, s Titom naprej<br />V osnovni šoli v državi, ki je ni več, smo vsako jutro pozdravljali tovarišico tako, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.