Nekdaj dvignil Stanleyja, zdaj med zmaji

Foto: Žurnal24 Norm Maracle se je že veselil naslova prvaka v ligi NHL.
Tilia Olimpija je v svoje vrste zvabila vratarsko okrepitev. Kot kaže, konkretno, saj je bil 35-letni Norm Maracle v svoji karieri celo prvak lige NHL, vendar v končnici tedaj ni zaigral.
Oglej si celoten članek

Po lanskih ne najbolj zanesljivih predstavah tujih vratarjev v dresu HDD Tilia Olimpija, je vodstvo zmajev iskalo in našlo ustrezno rešitev. Vrata tivolskih zmajev bo tako v novi sezoni branil Norm Maracle, 35-letni Kanadčan, ki ima za seboj nekaj čez 60 tekem v NHL, zadnja leta pa je uspešno branil tudi v močni ruski ter nazadnje nemški DEL-ligi.

Maracle je bil, po uspešnih nastopih v mladinskih ligah AMHL in WHL, kjer je kot hiter in spreten veljal za "top" vratarja, leta 1993 kot 126. igralec nabora izbran s strani Detroit Red Wings. V Detroitu, kjer je prvič stopil v vrata v sezoni 1997/98, se ni naigral, saj je ob Vernonu, Osgoodu in Hodsonu zbral le 20 nastopov in imel pri tem imel nekaj čez 90-odstotno uspešnost. Kljub temu se je že v prvi sezoni nastopa, resda brez nastopa v končnici (zaradi česar ni naveden na spisku dobitnikov), veselil naslova prvaka najmočnejše lige na svetu. Po dveh sezonah je bil poslan v Atlanto Trashers, za katero je v treh sezonah zbral 46 nastopov in branil s skoraj 90% uspešnostjo ter prejel povprečno nekaj čez tri zadetke na tekmo.

Pred nastopom v NHL in v času te, je več nastopov zbral v podružničnih moštvih v AHL (7 sezon: Adirondack RedWings, Chichago Wolves) in IHL (1), kjer je z Orlandom tudi osvojil naslov prvaka lige. Na več kot 350 odigranih tekmah branil z 90.5% uspešnostjo oz. prejel povprečno nekaj manj kot 3 zadetke na tekmo. V sezoni 2003/04 ga je pot vodila v Rusijo, kjer je to sezono branil za Metallurg iz Magnitogorska, zatem pa 3 za sloviti Avangard iz Omska in z njimi osvojil tudi naslov evropskega prvaka. Na 130 tekmah je prejel po dobra dva zadetka na tekmo in imel preko 90-odstotno uspešnost branjenja. Zadnji dve sezoni se preživel v nemški DEL-ligi, kjer je branil vrata moštva Iserlohn Roosters in postal, še posebej po breakdancu na ledu, ljubljenec tamkajšnjih navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.