Nekdanja ljubica toži bivšega španskega kralja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zahteva tudi prepoved približevanja …
Oglej si celoten članek

Nekdanja ljubica Corinna zu Sayn-Wittgenstein bivšega španskega kralja Juana Carlosa toži na višjem sodišču v Londonu. Monarha in špansko obveščevalno službo obtožuje, da so jo nezakonito nadzorovali, nadlegovali, ji grozili in obrekovali. Zahteva enormno odškodnino in prepoved približevanja. Nekdanji kralj je kršitve že zanikal, čeprav njegova pravna ekipa še ni vložila obrambe.

Foto: Profimedia kralj juan carlos  

V središču primera je 65 milijonov evrov, ki jih je leta 2012 Juan Carlos plačal Corinni, dobil pa naj bi jih od pokojnega kralja Savdske Arabije Abdulaha in na ta način denar "opral", ko ga je nakazal ljubici. Corinna pravi, da ji je Juan Carlos denar dal, ker je želel preskrbeti njo in njene otroke, a ga je pozneje zahteval nazaj. Trdi, da jo je obtožil celo kraje sredstev in jo obrekoval pred družino in poslovnimi partnerji, tudi pred kraljem Salmanom in prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom iz Savdske Arabije, s katerima je sodelovala poslovno. Zaradi tega je bila, po njenih besedah,​​ ob enormno izgubo dohodka. Ravno ta domnevna izguba je glavni element njene zahteve za posebno odškodnino, ki v pritožbi ni količinsko opredeljena, neuradno pa naj bi zahtevala več deset milijon evrov.

Corinna, ki pravi, da je leta 2009 prekinila intimni odnos z Juanom Carlosom, prav tako želi odredbo, ki bi nekdanjemu kralju in njegovim agentom preprečila komunikacijo z njo, sledenje, obrekovanje ali približevanje na 150 metrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:55 3. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 11:47 3. Avgust 2021.

    "izguba dohodka", hehe

  • 11:21 3. Avgust 2021.

    kurba k kurba....najprej sproba vse žive kurce, na stara leta bomo pa dnarce štel.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.