Nekoč bosta nastopila na vrhu gore

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Nekega dne ju boste morda videli nastopati na vrhu gore. Ali nebotičnika. Ali Cirkusa. Oh, ne, v Cirkusu boste z njima noč preplesali že nocoj. Preberite, kaj sta pred vesoljskim nastopom povedala DJs From Mars!
Oglej si celoten članek

Kako se je porodila ideja, da bosta nosila maske in si nadela marsovsko identiteto?
To je dolga zgodba. Vrteti sva začela kot povsem običajna rezidenta v najinem rodnem mestu, odločila pa sva se izvesti projekt, ki bi bil drugačen in izviren. In tako je bilo ime Mars kot na mestu, prav tako pa so svoje naredile tudi maske, ki so poskrbele za nor in čudaški šov. In še zdaj to deluje.

Imata kakšne težave z dizajnom, da so maske med vajinim nastopom kar se da udobne?
Hotela sva nekaj narediti, vendar sva imela težave, saj je tako masko težko pritrditi. Je pa to skrivnost, ki je nikoli ne bova razkrila (smeh). Vesoljski inženirji so se veliko ukvarjali z notranjostjo škatel, potem pa so našli popolno rešitev, da je v njej udobno. S svojimi naglavnimi maskami lahko celo kadiva in pijeva, kar pa je še bolje – imava dovolj prostora za slušalke (smeh).

Znana sta po svojih mash-upih. Kako izbereta, kateri komadi so primerni za mash-up?
Poslušava zelo raznoliko glasbo, vse od hip hopa do hard rocka, jungla, reggaeja, zato je nekaj povsem običajnega, da vse te zvrsti združiva v electrohouse. Ko nama je kak komad všeč in bi ga rada zmash-upala, uporabiva najino zbirko glasbe in poskušava, poskušava, poskušava, vse dokler ne najdeva pravega vajba.

Tudi na Facebooku dobivata ogromno predlogov, katere komade združiti. Ali predloge kdaj upoštevata kot nov glasbeni izziv?
Seveda! Meniva, da sto možganov več ve kot dvoje (smeh). Zato vedno preveriva najin Facebook in elektronsko pošto ter pregledava predloge in ideje. Veliko jih pošlje tudi svojo produkcijo in gromno je mladih producentov, ki bi si zaslužili več, kot imajo.

V aktualnem videu za skladbo Insane je veliko animiranih videov iz glasbene zgodovine. Na podlagi česa sta se odločila, katere uporabiti?
Bil je dolg proces, ki sva ga izvedla s svojo založbo Dance&Love in režiserjem spota Francescom Fracchionijem. Napisali smo svoje ideje in se poskušali odločiti za najboljšo. Francescu se je zmešalo, ko smo prišli na dan z idejo, da bi predelali 32 videov, ampak končno – z rezultatom sva zelo zadovoljna.


Nekoč sta izjavila, da bi rada nastopila na vrhu gore s kamero in svoj šov streamala v živo. Je to načrt, ki bi ga nekega dne dejansko izvedla?
(smeh) To sva izjavila po nekem nastopu, ko sva bila pijana. Ne, resno, didžejanje v zadnjih letih podira meje, ki si jih ne moremo niti predstavljati. Deadmau5 vrti videe na nebotičniku, festivali polnijo stadione in arene … zakaj torej ne? To bova morala načrtovati in mogoče nekega dne …

V Ljubljani boste nastopili v klubu Cirkus. Kako na Marsu poskrbite za pravi cirkus?
Publiko spremeniva v živali (smeh)! Se vidimo tam, ljudje, in prinesite svoje škatle!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.