Nenavadna prigoda samovšečnežev

Foto: Žurnal24 Predstava, katere režijsko taktirko je imel v rokah Luka Martin Škof, traja 1 ur
Sedem samovšečnežev se zaplete v nenavadno prigodo, iz katere se ne znajo rešiti. Komedijo Carla Goldonija bodo uprizorili ob 19.30 v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Monsieur de la Cotterie, ranjeni francoski poročnik v ujetništvu, že nekaj mesecev biva pri monsieuru Filibertu, bogatem holandskem trgovcu. Filiberto ima hčer Giannino ... in monsieur de la Cotterie kar ne okreva in ne okreva. Ko se zave, da je zaljubljen, bi rad ravnal častno. Da ne bi zlorabil trgovčeve gostoljubnosti, se odloči za odhod. Vendar pa stvar ni tako enostavna. Giannina mu namreč ljubezen vrača, tu pa so še njena služabnica Marianna in poročnikov sluga Gaskonja, ki jima ločitev prav tako ni po volji, ter gospodična Costanza, ki zadnje čase vse pogosteje zahaja v Filibertov dom.

Carlo Goldoni, ki je komedijo napisal pred 250 leti, menda po resnični zgodbi, je z  ljubeznivimi, vseskozi spravljivimi značaji osmešil ljudi, ki se radi vpletajo v tuja življenja in "pomagajo" bližnjim, pri čemer tvegajo, da se prej ali slej zapletejo v lastno zanko.

Cena vstopnice je 15 evrov, za upokojence 14, za dijake in študente pa 13.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.