Nepozabna ljubezen Romea in Julije

Foto: Žurnal24 (Foto: Damjan Švarc, SNG Maribor)
V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo nocoj ob 17. uri uprizorili opero Romeo in Julija, vsem dobro poznano nepozabno ljubezensko zgodbo, ki je premiero doživela v petek.
Oglej si celoten članek

Vsem dobro poznana tragedija Romeo in Julija, ki jo je napisal mojster elizabetinske dramatike William Shakespeare, je prav gotovo ena od najpomembnejših, če ne že kar najznačilnejša ljubezenska zgodba moderne Evrope, saj sopostavlja svobodo mladostne ljubezenske ekstaze ter utesnjenost družbenih pritiskov in zatohlost neke konvencije, kamor sta svojčas spadali tudi praksa vnaprej dogovorjenega poročanja med vplivnimi družinami.

Francoski mojster lirične opere in avtor uspešne opere Faust (prevzete po Goethejevem izvirniku), Charles-François Gounod, se je odločil, da s svojo meditativno in močno sugestivno glasbeno govorico vdahne novo življenje tudi klasični drami Romeo in Julija, v kateri zaradi prevare z uspavalom tragično premineta oba ljubimca.

Opera, ki po več kot stoletnem premoru ponovno prihaja na slovenske glasbene odre, bo v režijsko-koreografski invenciji Damirja Zlatarja Freya in pod glasbenim vodstvom mladega dirigenta Benjamina Pionnierja zaživela v vsem svojem sijaju in ekspresivnosti, ki ju premore sodobno glasbeno gledališče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.