Neverjetni pozitivni učinki olivnega olja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste vedeli, da olivno olje lahko uporabljate tudi v lepotne namene in da vam lahko pomaga pri odvajanju od kajenja? To pa še ni vse!
Oglej si celoten članek

Olivno olje ni le slastno, ampak tudi izjemno zdravo, kar strokovnjaki poudarjajo že več let. V kakšne namene ga lahko poleg dodatka na solati še uporabljate, vam bomo razkrili v članku.

Pomaga pri hujšanju
Olivno olje vsebuje zdrave maščobne kisline, ki pomagajo pri hujšanju, saj pospešijo presnovo, pomagajo pri kurjenju maščob in nasitijo. To olje vsebuje oleocanthal, ki lajša vnetja. Študije so pokazale, da lahko z rednim uživanjem olivnega olja zmanjšamo otekline pri različnih kroničnih boleznih.

Olivno olje za boljši spomin
Olivno olje je zaradi nenasičenih maščobnih kislin zdravo za naše možgane in naj bi pomagal pri preprečevanju nastanka kognitivnih bolezni.

Sladkorna bolezen
Z rednim uživanjem olivnega olja lahko preprečimo nastanek sladkorne bolezni.

Krepi imunski sistem
Verjetnost, da bomo zboleli, je večja, če je naš imunski sistem oslabljen. Olivno olje imunski sistem krepi, saj vsebuje antioksidante.

Zdravilo za plenični izpuščaj
Olivno olje je naravno in nežno zdravilo, ki pomaga pri pleničnem izpuščaju. Že po nekaj nanosih bo vnetje občutno manjše.

Za zdravo kožo
Da bi se regenerirala, koža potrebuje nego in vlago. Pomembno je, da jo vsak dan očistimo in jo negujemo z vlažilnimi kremami. Namesto krem pa lahko uporabite tudi olivno olje, zaradi katerega je koža bolj elastična.

Stran s cigaretami
Če bi se radi odvadili od kajenja, vam lahko olivno olje pomaga. Zjutraj na prazen želodec spijte pet kapljic olivnega olja, kar bo zmanjšalo vašo željo po nikotinu.

Za lepše lase
Namesto balzamov lahko na lase namažete tudi olivno olje in se izognite suhim konicam. Nekaj kapljic nanesite tudi na lasišče. Če bo to negovano, s prhljajem ne boste imeli težav.

Proti smrčanju
Pravijo tudi, da lahko z olivnim oljem odpravite smrčanje oziroma ga vsaj zmanjšate. Vse, kar morate storiti je, da pred spanjem srknete majhno količino olja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.