"Neverjetno, kaj sem vsa ta leta zamujala"

Foto: Natalija Jelušič Babič Miša Margan Foto: Natalija Jelušič Babič Miša Margan Foto: Natalija Jelušič Babič Miša Margan
Novopečena mamica Miša Margan, ki je septembra povila hčerko Kiano, nam je zaupala, kako se počuti v novi življenjski vlogi in kako ji pri tem pomaga njen partner.
Oglej si celoten članek

Kako se znajdete v materinstvu?
Nisem si predstavljala, koliko radosti ti podari otrok. Raznežim se ob vsakem trenutku, ko me Kiana pogleda, stegne svoje ročice proti meni in se mi nasmeje. Takrat tudi neprespane noči odtehtajo vso utrujenost. Res, ko doživiš nekaj tako čudovitega, se vprašaš, zakaj tega nisem spoznal že veliko prej. Danes, ko držim svojo princesko v rokah, vidim, da je to najlepši občutek, kar ga lahko doživiš. Neverjetno, kaj sem vsa ta leta zamujala. To je najlepše obdobje, ki ga doživljam, in lahko rečem, da se znajdem več kot odlično (smeh).

V čem ste kot mama najboljši in v čem ne blestite najbolj?
Ni stvari, ki je ne bi zmogla. Nekako se mi zdi, da se ti z rojstvom otroka odprejo nova obzorja. Stvari, ki jih prej ne bi nikoli naredil, postanejo zdaj vsakdanje. Verjetno vsaka mama začuti, kaj mora storiti in kako se odzvati na svojega otroka.



V kakšno pomoč vam je partner Gorazd?

Moram priznati, da sva z Gorazdom starša, ki ne komplicirava. Vse stvari tečejo po ustaljenem ritmu, zato je veliko lažje. Seveda imaš kot novopečen starš številna vprašanja, a za vse najdeš odgovor. Ali na spletu ali pri prijateljicah, ki so podobno že prestale. Na Facebooku se je oblikovala skupinica mamic, ki so rodile v septembru, in tam se odpira veliko debat, ki so nam v pomoč pri premagovanju vsakodnevnih vprašanj. Prav tako pa smo se povezale in se srečujemo. Zelo lepo je spoznati nove mamice, ki imajo otročke iste starosti. Tudi Gorazd je krasen oče. Brez težav premaguje vsakodnevne izzive. Res sem srečna, da imam tako krasnega partnerja in da je svoji hčerki tako krasen oče.

Kako bi opisali malo Kiano, kakšne lastnosti že kaže? Imate že kakšne želje, kaj naj bo, ko odraste?
Kiana je zelo priden dojenček. Skoraj nič ne joka, in kar je v največje veselje, je spanje; pri dveh mesecih in pol je že prvič prespala celo noč. To je neverjetno. Sama sem se ponoči zbudila in poslušala, ali bo prebudila. Nato sem obupala in zaspala. Tako zdaj že spimo osem ur brez vmesnega prebujanja. Seveda jo pred tem dobro nahranim, da ni prevelike lakote. Včasih jo položim v gugalnik in jo opazujem. Izjemno rada se zamoti sama s sabo. Tako meni ostane veliko časa, da uredim vse potrebno. Zdaj, ko se mi že odziva, se nasmeji, začudi, in ko se razburja, v meni izzove radost. Točno vem, kaj mi želi sporočiti. Z njo spoznavam in odkrivam svet materinstva. Ne delam načrtov, kaj bo, ko bo velika. Želim si samo, da bo odraščala v zdravem okolju.

Kako bi se opisali kot mama?
Moderna mama, ki ob previjanju, dojenju, kuhanju in pospravljanju najde čas še za svojo službo.

Kakšno je zakonsko življenje po prihodu Kiane?
S partnerjem odkrivava nove radosti in skupno življenje je postalo še lepše. Po šestih letih najine zveze je ona najin odnos resnično obogatila.

Ste že začeli skrbeti za svojo postavo ali za to zaenkrat skrbi Kiana?
Moram priznati, da se nisem pretrano zredila. Med nosečnostjo sem pridobila 12 kilogramov, ki pa jih več ni. Sem mamica, ki zagovarja dojenje, in s tem se (kot vemo) izgubijo tudi pridobljeni kilogrami. Ko je bilo zunaj še lepo, sva redno odhajali na sprehode. Zdaj pa se počasi že pripravljam na treninge fitnesa, ki sem jih zanemarila, odkar sem zanosila. Ne bi pa rada pretiravala, saj za doječe matere pretirane športne dejavnosti tudi niso ravno najboljše.

Se s kakšnimi zvezdniškimi prijatelji posvetujete o materinstvu?
Moram priznati, da imam kar veliko prijateljic, ki so nekako postale mamice v tem času. Skozi vso nosečnost sva se veliko pogovarjali z Mašo Medik in v zadnjem času sva na vezi tudi s Tino Zajc, ki je prav tako rodila septembra. Velika pomoč pri vseh vprašanjih pa mi je tudi Maša Merc. Mamica dveh sinov. Ona mi da povečini vse odgovore, ki jih potrebujem.

Razmišljate o še kakšnem otroku ali je za to še prezgodaj?
Seveda razmišljava in si želiva še enega. Bomo videli, kdaj naju bo tudi to razveselilo.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.