New York Timesu pet Pulitzerjev

Foto: Žurnal24 Novembra 2008 so se ameriški vojaki pripravljali na napad talibanov na ameriško
Letošnjo podelitev Pulitzerjevih nagrad je obeležil časopis New York Times, ki je dobil kar pet nagrad.
Oglej si celoten članek

Časopis New York Times je dominiral na letošnji podelitvi Pulitzerjevih nagrad, najprestižnejših priznanj v svetu ameriškega novinarstva, saj jih je dobil kar pet. Med njimi so tudi pulitzerji za raziskovalno reportažo, mednarodno poročanje in izredne novice.

Glavno nagrado je osvojil Las Vegas Sun za pogumno poročanje novinarke Alexandre Berzon o smrtnosti med gradbenimi delavci v Las Vegasu.

Pulitzerja so dobili še Los Angeles Times za analitično poročanje, St. Petersburg Times za pisanje člankov in Miami Herald za fotografijo izrednih novic. Letošnja podelitev je bila zelo zanimiva, saj so se za prestižne ameriške novinarske nagrade prvič potegovali tudi mediji, ki delujejo izključno na spletu.

Doslej so upoštevali samo novinarska dela, ki so jih na spletu ponudili tiskani mediji. Po novih pravilih lahko izključno spletni mediji sodelujejo v vseh kategorijah. V izbor pridejo tisti, ki objavljajo vsaj enkrat na teden, pri čemer morajo ponuditi originalne novice in pokrivanje trenutnih dogodkov. Izključene so spletne strani, ki novice samo povzemajo ali objavljajo izključno komentarje. Politico.com je edini spletni medij, ki je prišel v finale, na koncu pa ostal brez nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.