(Ne)zakoniti hobiji princa Harrya

Foto: Žurnal24 Harry se je v Afriko odpravil zato, da bi z denarjem, ki ga je zbrala njegova do
Britanski princ Harry je znova prišel navzkriž z zakonom, tokrat zaradi priljubljenega hobija - streljanja divjih ptic.
Oglej si celoten članek

Policija v Norfolku na jugovzhodu Velike Britanije je potrdila, da je zaslišala 23-letnega princa zaradi streljanja na ptice, ki spadajo med ogrožene vrste. Dve ustreljeni ptici so namreč našli kakih 175 kilometrov severno od Londona, kjer sta bila tedaj Harry in njegov prijatelj. V Buckinghamski palači so potrdili, da sta se princ Harry in njegov prijatelj na omenjenem območju v času incidenta res zadrževala in da ju je policija zaslišala, če morda karkoli vesta o incidentu. V palači niso razkrili identitete prijatelja in so zanikali, da bi kdo od njiju vedel karkoli o streljanju na ptice.

Je Harry streljal na ogrožene ptice?
Vrsta ustreljenih ptic spada namreč med ogrožene. Kraljevo združenje za zaščito ogroženih vrst ptic ugotavlja, da so prav te ptice pogosta tarča lovcev. Za streljanje ogrožene vrste je v Veliki Britaniji predvidenih šest mesecev zapora ali denarna kazen 5000 funtov (okoli 7500 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.