Nezaželen: Harryja ne bo na ta pomemben kraljevi dogodek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanci se novembra s posebno slovesnostjo spomnijo na padle v vojnah.
Oglej si celoten članek

Letos na spominsko slovesnost ob prazniku Remembrance Day, ko se Britanci spominjajo vseh, ki so umrli v vojnah, ne bo princa Harryja in njegove žene Meghan in ta odločitev menda ni povezana s koronavirusom in z njim povezanimi omejitvami.

Harry, ki sedaj živi v ZDA, ni več v službi monarhije, kar pomeni, da so ga izključili iz vseh uradnih dogodkov, je vir povedal časniku Sun. "Kot nekdanji vojak bi se dogodka sicer lahko udeležil,“ je še dodal vir. Da se bo to zgodilo, je sicer malo verjetno …

Pričakuje se, da bodo v imenu krone na vojaškem spomeniku Cenotaph vence položili princ Charles, princesa Anne in princ William, kraljica, Camilla in Kate pa bodo dogajanje opazovale z balkona. 

V Veliki Britaniji Remembrance Sunday obeležujejo že od leta 1919. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.