Nezdrave jedi TV-mojstrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Večina jedi velikih kuharskih mojstrov iz TV zaslonov naj bi bilo manj zdravih od hitre prehrane, je pokazala raziskava.
Oglej si celoten članek

Znani kuharji s TV-zaslonov, ki so s svojimi kuharskimi knjigami zaslužili veliko denarja, pri ustvarjanju svojih mojstrovin bolj redko razmišljajo o tem, koliko so te jedi zdrave. Britanska raziskava je namreč pokazala, da imajo njihove jedi večinoma veliko več soli in maščob kot jedi, ki jih predpripravljene lahko kupite v trgovinah, vsebujejo pa tudi več kilokalorij na porcijo.

Privoščite si jih le občasno

Kuharski mojstri so se že odzvali na raziskavo in poudarili predvsem to, da njihove kalorično izdatnejše jedi niso namenjene vsakodnevnemu uživanju, temveč temu, da si jih privoščite ob posebnih priložnostih. Obenem poudarjajo, da lahko recepte spreminjate po želji in uporabite manjše količine sestavin, ki vam niso všeč. Prednost doma pripravljenih jedi v primerjavi z že pripravljenimi, ki jih pogrejete v mikrovalovni pečici, je tudi v tem, da vsebujejo veliko manj (ali sploh nič) aditivov in konzervansov. Izvajalci raziskave z Univerze v Newcastlu ob vsem tem tudi poudarjajo, da je prav pojav TV-kuharjev poskrbel za to, da so se ljudje znova začeli zanimati za hrano in kuhanje doma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:55 23. December 2012.

    a ste kdaj videli kako majhne so porcije, dvakrat daš na vilico pa je prazen krožnik, tako da od teha …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.