Nežni telečji hrbet s šampinjoni

Foto: Žurnal24 Ob mesu lahko ponudite tudi krompir in solato.
Za kosilo tokrat pripravite nežni telečji hrbet in ga objemite z nežno pikantno kremasto omako s šampinjoni.
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg mesa telečjega hrbta,
  • 400 ml čiste juhe,
  • 100 ml belega vina,
  • 250 g šampinjonov,
  • 50 g prekajene slanine,
  • 50 ml smetane,
  • 1 žlico gostila za omako,
  • 1 čebulo,
  • 2 stroka česna,
  • 1 žlico olja,
  • sol, poper.


Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija (ventilatorsko na 150). Meso oplaknite, osušite in odstranite kožo in kite. V pekaču segrejte olje in na njem močno z vseh strani popecite meso. Nato ga prestavite v pečico in pecite 40 do 45 minut.

Olupite in sesekljajte čebulo in česen. Slanino narežite na majhne kocke. Šampinjone otrite, očistite in narežite na rezine.

Ko je meso pečeno, ga vzemite iz pečice. Malce maščobe pustite v pekaču, preostalo pa odlijte. V pekaču prepražite čebulo, česen, slanino in gobe. Prilijte vino, juho in smetano, pokuhajte in zgostite z gostilom. Po okusu začinite s soljo in poprom. Telečji hrbet narežite in ponudite s šampinjoni. Zraven teknejo tudi zeleni beluši.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.