Ni slabo! Toliko naši znani zaslužijo s porokami

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Sezona porok je že v polnem zagonu, z njo pa se polnijo tudi denarnice naših znanih glasbenikov in glasbenic.
Oglej si celoten članek

Slovenski glasbeniki, tudi tisti najbolj znani, se nastopov na tako romantičnem dogodku kot je poroka, ne branijo. Drži pa, da so nekateri tako zasedeni, da tovrstnih dogodkov nimajo prav veliko, medtem ko drugim velik kos kruha prinašajo prav poroke.

Foto: Osebni arhiv Modrijani Če bi si na svojo poroki želeli Modrijane, je to sicer izvedljivo, a le če se boste poročili čez tri leta, Modrijani so do takrat namreč polno zasedeni. Peter Švab nam je zaupal, da so na poroki na zadnje igrali pred štirimi leti, njihova cena pa je bila takrat relativno nizka, računali so namreč od 800 do 2000 evrov. Podobno ceno ima na primer skupina Victory (do 2500 evrov za cel večer z animacijo), ki na leto odigra kar 20 porok. 

Povprečje je okoli 3000 evrov

Če si na najlepši dan svojega življenja želite poslušati Natalijo Verboten, vas bo to stalo 1500 evrov za samostojen nastop ob obredu in 3000 evrov, če želite Nataliji z bendom prisluhniti skozi cel večer. Naša prsata diva na leto poje na okoli desetih porokah. Podobno ceno ima tudi Nuša Derenda, ki za to, da vam z bendom naredijo nepozabni žur, računa do 3500 evrov, lahko pa vam pride odpeti sama in temu prilagodi tudi ceno. Med dva in tri tisoč evrov se giba poročni honorar Neishe, ki večinoma poje le kot gostja na žuru ali obredu, torej nekaj izbranih skladb. 

Med dražjimi Čuki in Tanja Žagar

Med dražjimi pri nas je priljubljena Tanja Žagar, ki na porokah sicer poje zelo redko. Njen menedžer Miki Šarac nam je zaupal, da je v zadnjih letih odpela približno štiri, se pa z veseljem udeleži in kaj lepega zapoje na porokah prijateljev in znancev, česar jim seveda ne računa. Če pa imate gorečo željo, da bi Tanja pela na vaši poroki, je to sicer izvedljivo, a za 5000 evrov, kolikor stane njen običajni termin. Ceno se da seveda prilagoditi, če bi nastop recimo potekal med tednom, ko priljubljena pevka ni tako polno zasedena.

Foto: Žurnal24 čuki Podobno ceno imajo tudi Čuki, ki na porokah igrajo le trikrat do petkrat letno. Jože Potrebuješ je bil glede plačila sicer zelo zadržan, saj pravi, da so si poroke med seboj zelo različne, zato je različna tudi njihova cena. Na nedavni, na kateri so recimo igrali sedem ur, so poračunali 4 tisočake, medtem ko samo za nekaj skladb seveda računajo precej manj. Če imajo mladoporočenci kakšne posebne zahteve, pa je cena lahko tudi višja.

Mnogi o znesku molčijo

Seveda pa nam veliko glasbenikov, ki sicer nastopajo na tovrstnih dogodkih, svoje cene ni želelo izdati. Med njimi so Alya, Werner (10 porok na leto), Mambo Kings (5 porok na leto), Kingstoni (največ dve poroki, igrajo predvsem prijateljem) in Manca Špik, ki pravi, da na porokah nastopa precej pogosto. "O številkah ne bi, mi je pa v izjemno čast, kadar pojem mladoporočencem, saj je to dogodek, ki jih bo za vedno ostal v lepem spominu in sem vedno vesela, ko sem lahko del teh spominov," pravi Manca.

Foto: Facebook manca špik Koliko točno domači glasbeniki zaslužijo na mladoporočencih je torej zelo relativno. Skupina Victory s porokami na primer zasluži do 50 tisočakov letno, vendar tudi največ nastopajo, denar pa si morajo seveda razdeliti. Glede na zgornje podatke bi lahko zaključili, da znani slovenski glasbeniki s tovrstnimi nastopi na leto zaslužijo okoli 20 tisoč evrov.

Bi Severino ali Jana?

Naj za primerjavo napišemo, da Severina za samo en tovrstni nastop računa med 15 in 20 tisoč evrov, kot so nam povedali dobro obveščeni viri. Marsikatera nevesta pa bi si na svoji poroki morda zaželela ljubljenca ženskih src, Jana Plestenjaka, a bodoči ženini si lahko oddahnete, saj nam je njegov menedžer Aleš Uranjek zagotovil, da Jan na porokah ne nastopa in to brez izjem. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:52 25. Junij 2016.

    Zelo resna sem, da mi je Peter Švab odgovoril na novinarsko vprašanje. Njegov kontakt najdete tukaj ... http://www.modrijani.eu/Kontakt.aspx. Prelep pozdrav

  • 21:44 24. Junij 2016.

    Plestenjak za kakšno sedmino bi že bil.

  • 19:44 24. Junij 2016.

    Kdo pri zdravi pameti bi si na poroki želel gledati ali celo poslušati Tanjo Žagar ali Nušo Derendo? Natalijo Verboten? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.